icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
zo werkt 't

reizen met het OV

Gedoe met parkeren in de binnenstad of eindeloze files vanwege code rood? Goede redenen om met het openbaar vervoer (OV) te reizen. Reis jij de ene keer met de auto en de andere keer met het OV? Bij MoveMove ontvang je naast een tankpas een gratis MoveMove OV-kaart. Hieronder lees je hoe die precies werkt en wat de voordelen zijn.

OV-kaart van MoveMove

De MoveMove OV-kaart in een notendop
Met de MoveMove OV-kaart kun je reizen met het OV in Nederland, dus met de trein, bus, tram, metro én OV-fiets. Wij schieten de kosten voor. Vervolgens ontvang je één factuur met al je reiskosten. Die betaal je via een automatische incasso. Losse OV-bonnetjes bewaren voor je btw-aangifte is dus verleden tijd! 

Vraag de MoveMove OV-kaart aan
De MoveMove OV-kaart kun je snel en eenvoudig aanvragen via onze website. Dat werkt zo:

 1. Word je klant? Dan vraag je de OV-kaart aan als je je aanmeldt. Heb je al een MoveMove-tankpas? Ga dan naar jouw mobility manager en vraag de OV-kaart aan.
 2. Na je aanvraag sturen we de OV-kaart op. Je kunt hem direct gebruiken. Activeren is niet nodig.
 3. Je hoeft de MoveMove OV-kaart nooit op te laden. Wij zorgen ervoor dat je altijd genoeg saldo hebt om te kunnen reizen met het OV.
 4. Wil je graag eersteklas reizen? Dat kan! Neem even contact met ons op.

Leen ook eens een OV-fiets!
Heb je wel eens een fiets nodig in een (andere) stad? Dan is de MoveMove OV-kaart óók heel handig. Op de kaart staat standaard het OV-fietsabonnement. Zo huur je een OV-fiets:

 1. Ga naar een OV-fietsenstalling. Kies een fiets uit en laat die én je MoveMove OV-kaart door de medewerker van de stalling scannen. 
 2. Hup: stap op de OV-fiets en toeren maar!
 3. Breng je de OV-fiets terug? Dan scant de medewerker van de stalling de fiets opnieuw.
 4. Vervolgens ontvang je één factuur met al je reiskosten. Daar staat je fiets dus ook gewoon op.  

Voordelen op een rij

 • Nooit meer OV-kaartjes bewaren
 • Eén overzichtelijke factuur met al je reiskosten
 • Nooit meer opladen: je springt zó in bus, tram of trein
 • Zelfs een OV-fiets behoort tot de mogelijkheden
Met je MoveMove OV-kaart in het openbaar vervoer

Veelgestelde vragen over openbaar vervoer

Hoe werkt een MoveMove tankpas in het openbaar vervoer?

Als je via MoveMove met het OV wilt reizen, krijg je een OV-kaart van ons. Deze werkt precies hetzelfde als een gewone OV-chipkaart, maar met het grote verschil dat je altijd saldo hebt. De kaart is direct actief. Ook voor het lenen en stallen van een OV-fiets. Alle OV-reizen die je maakt, zijn zichtbaar in de MoveMove app en  worden aan het einde van de maand afgerekend.

Kan ik met de MoveMove OV-kaart 1e klas reizen?

Ja! Bij de NS-kaartautomaat kun je aangeven dat je 24 uur lang 1e klas wilt reizen. Wil je permanent 1e klas reizen, stuur dan een mail naar klantenservice@movemove.com en wij zullen het omzetten naar permanent 1e klas.

Ready to MoveMove?
Let's go!

Voor 6.95 per maand ben je er

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!