icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
Nieuw

OV reizen met MoveMove: makkelijk en voordelig

Het openbaar vervoer (OV) is een veelgebruikte en duurzame manier van reizen in Nederland. Als je regelmatig gebruikmaakt van het OV, dan ben je vast bekend met de OV-kaar en de bijkomende kosten.

Bij MoveMove begrijpen we dat zakelijk reizen met het openbaar vervoer naadloos en kostenefficiënt moet zijn. Daarom introduceren we onze nieuwe OV reizen-functie via de MoveMove-app, waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt reizen met het openbaar vervoer.

MoveMove maakt OV Reizen nog makkelijker

Plan je OV-reis via de MoveMove-app

Met onze app kun je nu snel en moeiteloos OV-kaartjes plannen en bestellen voor reizen met treinen, bussen, trams en metro's door heel Nederland. Geen gedoe meer met het kopen van losse OV-kaartjes of het opladen van je OV-pas. Reis in alle gemak met de MoveMove-app.

Nog geen klant van MoveMove? Vraag nu snel een laad- of tankpas aan.

Alle gemaakte OV-kosten op één overzichtelijk factuurtje

Bij MoveMove geloven we in eenvoud en transparantie. Daarom worden alle kosten voor je OV-reizen automatisch opgenomen op je factuur, samen met andere uitgaven. Nooit meer gedoe met bonnetjes en onoverzichtelijke kostenposten.

De MoveMove pas met OV reizen optie

Met de MoveMove pas kun je niet alleen zorgeloos tanken of laden. Je kunt ook profiteren van het gehele Nederlandse OV-netwerk: zonder gedoe met losse tickets of abonnementen. Alles wat je nodig hebt, zit in de MoveMove app.

Besparen op OV-kosten

Bij MoveMove begrijpen we ook het belang van kostenbesparing. Daarom zijn er geen verborgen toeslagen of transactiekosten bij het gebruik van onze OV Reizen-functie. Met MoveMove reis je voordelig en transparant.

Hoe het werkt OV reizen met MoveMove?

 • Download de MoveMove-app en log in of registreer.
 • Swipe naar de OV-reisplanner.
 • Kies je gewenste reis en bestel een kaartje.
 • Ontvang vrijwel direct een QR-code in de app, waarmee je kunt in- en uitchecken in het OV.

Voordelen in een oogopslag

 • Volledig digitaal en direct toegang op jouw telefoon
 • Eén overzichtelijke factuur met al je reiskosten
 • Geen toeslag of transactiekosten
 • Nooit meer OV-kaartjes bewaren

Met de MoveMove-app maak je zakelijk reizen met het openbaar vervoer in Nederland soepel, efficiënt en kostenbewust. Download vandaag nog de app en ervaar het gemak van OV Reizen met MoveMove. Voor diegenen die regelmatig reizen met het openbaar vervoer, is dit een slimme en duurzame keuze die ook nog bijdraagt aan een groenere toekomst.

reizen met ov

MoveMove pas: alle zakelijke kosten op 1 factuur

Met de veelzijdige MoveMove pas heb je niet alleen de flexibiliteit om te tanken en laden, maar ook om zorgeloos met het openbaar vervoer te reizen. Al deze mobiliteitskosten worden keurig samengevat op één enkele factuur, waardoor zakelijke gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over administratieve rompslomp. Dit geeft je de vrijheid om je volledig te richten op je zakelijke bezigheden, terwijl MoveMove de mobiliteitskosten efficiënt en overzichtelijk afhandelt.

Nog geen klant van MoveMove? Vraag nu snel een laad- of tankpas aan.

Veelgestelde vragen over OV Reizen

Kan ik met het OV Reizen via de app gebruikmaken van de OV-fiets?

Nee, helaas is het niet mogelijk om met MoveMove OV Reizen een OV-fiets te boeken.

Is het mogelijk om een klassewissel te doen met het OV Reizen via de app

Nee, helaas is dat niet mogelijk. OV Reizen via de app doe je uitsluitend in de 2e klas en is er geen mogelijkheid om dit naar 1e klas om te zetten.

Hoe weet ik dat mijn e-ticket geldig is?

Dit kan je zien aan de achtergrond kleur van je e-ticket:
Groen: de e-ticket is geactiveerd. Je kunt de QR-code gebruiken.
Grijs: je heb een reis geboekt in de toekomst (datum of tijd). De e-ticket wordt tenminste 15 minuten voordat je reis begint geactiveerd. De achtergrond wordt dan groen met een QR-code.
Rood: de e-ticket verlopen

Hoe zet ik OV Reizen uit als dienst?

Bij MoveMove staat de OV Reizen dienst standaard aan. Mocht je hier geen gebruik van maken, neem dan contact op met de wagenparkbeheerder.

Ben je wagenparkberheerder? Log bij de Mobility Manager in om deze functie uit te zetten.

Waarom kan ik geen reis boeken?

Mogelijk heb je je limiet bereikt op de pas of staat de dienst ‘OV Reizen’ niet aan op je pas. Neem hierover contact op met je wagenparkbeheerder.

Sommige vervoerders hebben niet de apparatuur om onze dienst OV Reizen te faciliteren, het kan dus zijn dat bij bepaalde vervoersmaatschappijen een los kaartje vereist is. Dit heeft betrekking op:


- QBuzz stadvervoer Drechtsteden

Apple Pay opent als ik wil inchecken, wat nu?

Als je de telefoon te dicht bij het incheck poortje houdt opent Apple Pay. Houd je telefoon verder van het poortje weg en zorg ervoor dat de helderheid van de telefoon hoog staat zodat de QR-code gelezen kan worden. 

Waarom is het gebruik van OV Reizen soms duurder?

De kosten voor OV Reizen via de app zijn in principe gelijk aan de kosten wanneer je een los kaartje koopt. We rekenen geen opslag of service fee. 

Daar zijn helaas een paar uitzonderingen op. Sommige regionale vervoerders bieden via onze app alleen kaartjes aan voor 1 uur, 2 uur of 1 dag. Deze kaartjes zullen daardoor op korte trajecten duurder zijn dan een los kaartje. Op dit moment zijn we in onderhandeling om dit aangepast te krijgen.  

Het betreft de volgende partijen: 

 • Connexxion concessie Amstelland – Meerlanden (gebied Amsterdam / Haarlem / Hoofddorp / Schiphol / Amstelveen 
 • RET stadvervoer Rotterdam 
 • HTM stadvervoer Den Haag 
 • GVB stadvervoer Amsterdam 

Meer informatie over OV Reizen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Klik hier voor meer veel gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!