Twitter Facebook icon-faq Instagram Sluiten Whatsapp LinkedIn
blog tanken 2 minuten

De goedkoopste buurlanden om te tanken in Europa

Tanken wordt almaar duurder en daardoor is, voor zowel de zakelijke rijder als reiziger, de brandstofprijs een belangrijke factor bij het plannen van ritten. Met de stijgende brandstofkosten is het fijn om te weten waar je het voordeligst kunt tanken, vooral als je regelmatig naar het buitenland rijdt. In deze blog nemen we je mee langs de goedkoopste landen om te tanken en geven we handige tips om op brandstofkosten te besparen. Lees verder en ontdek hoe je meer uit je brandstofbudget kunt halen!

Goedkoop tanken bij buurlanden

Waarom zijn brandstofprijzen zo verschillend per land?

Brandstofprijzen verschillen enorm per land door belastingen, accijnzen, en subsidies die door overheden worden opgelegd. Landen met olieproductie binnen hun eigen grenzen, zoals Rusland en de Golfstaten, hebben vaak lagere prijzen omdat ze minder afhankelijk zijn van import. Europese landen met hoge accijnzen, zoals Nederland, behoren daarentegen tot de duurste landen om te tanken. Daarom loont het de moeite om te weten waar je de goedkoopste brandstof kunt vinden wanneer je internationaal reist.

Top 5 goedkoopste buurlanden om te tanken over de grens

  1. Polen 
    Polen staat bekend om zijn lage brandstofprijzen in vergelijking met andere Europese landen. Dit maakt het een populaire bestemming voor tanken, vooral voor reizigers uit Duitsland en Nederland. Naast goedkoop tanken geniet je hier ook van een prachtig landschap.
  2. Luxemburg 
    Luxemburg is een favoriet onder reizigers vanwege zijn gunstige brandstofprijzen. Dit kleine landje heeft lage accijnzen op brandstoffen, waardoor tanken hier aanzienlijk goedkoper is dan in buurlanden zoals België, Duitsland en Frankrijk.
  3. Oostenrijk 
    Oostenrijk biedt betaalbare brandstof, vooral in vergelijking met andere West-Europese landen. Als je op doorreis bent naar Zuid-Europa, is Oostenrijk een uitstekende plek om je tank vol te gooien. Rijd je door Duitsland? Dan vind je hier meer tips waar je goedkoop kan tanken.
  4. Hongarije 
    In Hongarije liggen de brandstofprijzen ver onder het Europese gemiddelde. Dit maakt het een voordelige bestemming voor vakantiegangers en zakenreizigers die naar Oost-Europa reizen.
  5. Spanje 
    Hoewel Spanje niet altijd als een van de goedkoopste wordt gezien, zijn de brandstofprijzen hier vaak lager dan in Frankrijk en Italië. Vooral in grensgebieden met Portugal en Frankrijk is het aantrekkelijk om te tanken.

Nog wat tips om te besparen op brandstofkosten

  1. Gebruik de MoveMove Next-app
    Met de MoveMove Next-app vind je snel de dichtstbijzijnde tankstations met de beste prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland. Zo weet je altijd waar je het voordeligst kunt tanken.
  2. Tank in het juiste land
    Plan je route en tank indien mogelijk in landen met lagere brandstofprijzen. Een kleine omweg kan je al snel veel geld besparen.
  3. Vermijd snelwegtankstations
    Tankstations langs de snelweg zijn vaak duurder dan die in dorpen of steden. Even van de snelweg afwijken kan je aanzienlijk besparen.
  4. Rijd zuinig
    Een rustige rijstijl bespaart niet alleen brandstof, maar is ook beter voor je voertuig. Vermijd hard optrekken en hoge snelheden om het brandstofverbruik te minimaliseren.

Dus tanken in het buitenland loont?

Tanken in het buitenland kan je flink wat geld besparen, zeker als je weet in welke landen de prijzen het laagst zijn. Met een beetje voorbereiding en de juiste hulpmiddelen, zoals de MoveMove Next-app, haal je het maximale uit je brandstofbudget. Plan je volgende reis slim en profiteer van lagere brandstofprijzen in de goedkoopste landen om te tanken!

Wil je meer tips en informatie over hoe je kunt besparen op reis? Bezoek onze website MoveMove en ontdek alle voordelen van onze diensten voor zakelijke rijders!