Twitter Facebook icon-faq Instagram Sluiten Whatsapp LinkedIn
blog Elektrisch laden 3 minuten

De meest toegankelijke landen in Europa om te rijden met een elektrische auto

Rijden met een elektrische auto in Europa is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Met de opkomst van duurzame mobiliteit investeren veel landen fors in laadinfrastructuur, incentives voor elektrische voertuigen en milieuvriendelijke verkeersmaatregelen. Maar welke landen in Europa zijn het meest vriendelijk voor elektrische auto’s? Hieronder vind je een lijstje van de landen waar je zorgeloos met de elektrische auto doorheen  kunt rijden.

Toegankelijke landen om te tanken in Europa

1. Nederland: Het elektrische walhalla

Elektrisch rijden in Nederland is een ware droom voor EV-eigenaren. Nederland staat bekend als een van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden. Zo heeft het meer dan 80.000 openbare laadpunten, een uitgebreid netwerk van snelladers, en talloze subsidies en belastingvoordelen. Dankzij de kleine afstanden en de dichtheid van laadstations hoef je nooit ver te rijden om je auto op te laden. Bovendien zijn veel steden zoals Amsterdam en Rotterdam actief bezig met het verminderen van uitstoot, wat elektrisch rijden nog aantrekkelijker maakt. 

2. Noorwegen: Koploper in elektrische mobiliteit

Noorwegen is dé Europese hoofdstad van elektrisch rijden en een ware topbestemming voor EV-rijders. Elektrisch rijden in Noorwegen is ontzettend populair, omdat het land het hoogste aandeel elektrische voertuigen ter wereld heeft. Dit land biedt tal van voordelen zoals belastingvrijstelling, toegang tot busbanen en gratis parkeren op veel locaties, wat het rijden met een elektrische auto in Noorwegen nog aantrekkelijker maakt. Het uitgebreide netwerk van snelladers langs de beroemde Noorse fjorden zorgt ervoor dat een EV-roadtrip in Noorwegen een geweldige ervaring is. Of je nu van plan bent om de prachtige landschappen te verkennen of dagelijks te pendelen, Noorwegen maakt het makkelijk om duurzaam onderweg te zijn.

3. Duitsland: Innovatie en infrastructuur hand in hand

Duitsland, de bakermat van de auto-industrie, zet ook zwaar in op elektrisch rijden. Elektrisch rijden in Duitsland wordt steeds populairder dankzij een snelgroeiend netwerk van laadstations en diverse subsidies voor de aankoop van elektrische voertuigen. Grote steden zoals Berlijn, München en Hamburg investeren fors in groene mobiliteit, en langs de Autobahn vind je snelladers op strategische punten, zodat je zonder zorgen kunt doorrijden. De uitstekende laadinfrastructuur in Duitsland maakt het een van de meest EV-vriendelijke landen in Europa. Zoek je een ideale bestemming voor elektrisch rijden in Europa? Duitsland staat hoog op de lijst.

4. Zweden: Duurzaamheid en elektrisch rijden hand in hand

Elektrische auto’s in Zweden zijn een integraal onderdeel van de duurzame ambities van het land. Zweden is een van de meest duurzame landen ter wereld en stimuleert elektrisch rijden op allerlei manieren. Met meer dan 13.000 laadpunten en een sterke focus op hernieuwbare energie, is duurzaam rijden in Zweden ideaal voor wie groen en zonder zorgen onderweg wil zijn. Het landschap leent zich perfect voor prachtige roadtrips, en het uitgebreide netwerk van laadstations zorgt ervoor dat je altijd opgeladen bent. Zoek je een land waar duurzaamheid en elektrisch rijden hand in hand gaan? Dan is Zweden jouw bestemming.

5. Frankrijk: Een gunstig klimaat voor elektrische voertuigen

Frankrijk heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet in het bevorderen van elektrisch rijden. Met meer dan 30.000 openbare laadpunten en aantrekkelijke subsidies is elektrisch rijden in Frankrijk een van de beste keuzes voor EV-rijders. Vooral in steden zoals Parijs en Lyon zijn er talloze mogelijkheden om je auto snel op te laden. De Franse overheid blijft investeren in laadstations, waardoor de laadinfrastructuur in Frankrijk zich snel uitbreidt. Of je nu een citytrip plant of de charmante Franse landschappen wilt ontdekken, met een elektrische auto in Frankrijk ben je altijd goed op weg.

6. Verenigd Koninkrijk: Snelladen in een opladend land

Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop met snelladen, met meer dan 42.000 laadpunten verspreid over het land. Elektrisch rijden in het VK wordt steeds populairder dankzij investeringen in snellaadnetwerken langs snelwegen, waarmee je eenvoudig lange afstanden kunt afleggen. Bovendien zijn er aantrekkelijke incentives zoals belastingkortingen en subsidies beschikbaar voor nieuwe EV-eigenaren. Steden zoals Londen zijn bezig met het verminderen van autoverkeer en vervuiling, wat elektrisch rijden in het VK nog aantrekkelijker maakt. Zoek je naar EV-voordelen en een groeiend netwerk van snelladers? Dan is het Verenigd Koninkrijk een uitstekende keuze.

Weten waar je kan laden in het buitenland? Download de MoveMove Next-app

Wanneer je de MoveMove Next-app gebruikt, profiteer je van tal van voordelen. Start eenvoudig parkeeracties, bekijk al je transacties in één overzicht en vind gemakkelijk wasstraten, tankstations en laadpalen.

Met de MoveMove Next-app zie je precies waar laadpalen zich bevinden, zowel in Nederland als in het buitenland. Ideaal wanneer je onderweg bent of één van de genoemde landen wilt bezoeken!