icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
nieuws
06 november 2018

Waar tankt Nederland?

We hebben onder 1000 Nederlanders in samenwerking met Inforesult onderzoek gedaan naar de mobiliteit in ons land. Wat blijkt: Bijna driekwart van de autobezitters tankt meestal of (bijna) altijd bij hetzelfde merk tankstation.


Uit onderzoek van MoveMove blijkt dat een op de zes Nederlandse automobilisten wel een favoriet tankstation heeft, maar vaak tankt bij andere stations. Daarnaast heeft 11% van de automobilisten geen vast merk als favoriet. Bij ruim 62% van de automobilisten wordt de merktrouw bij tanken bepaald door de prijs en de locatie. Voornamelijk bij privé rijders (65%) wordt de lage prijs als reden gezien voor de merk trouw ten opzichte van 36% bij de zakelijke rijders. In het algemeen hecht de autorijder buiten de grote steden meer aan een lage prijs dan in een van de 4 grote steden. In de zuidelijke provincies is lage prijs belangrijker dan de locatie. Wellicht dat dit te maken heeft met het tanken over de grens. Spaarsystemen worden bij circa 16% van de privé rijders gezien als reden voor de merktrouw, terwijl dit bij zakelijke rijders bijna het dubbele is. Wellicht dat dit te maken heeft met het feit dat zakelijke rijders vaak niet zelf de tankkosten moeten betalen. Aangezien de lage prijs belangrijk is bij zowel de zakelijke als privé rijders, is het tanken bij een onbemand tankstation het meest populair. 
 

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan!

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!