icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Goedkoop tanken en laden

Ondanks de hoge brandstofprijzen zijn er wel gelijk mogelijkheden om te besparen op je brandstof- of laadkosten. Dankzij onze landelijke dekking - de MoveMove-pas wordt bijna overal geaccepteerd - bepaal jij in de eerste plaats vooral zelf waar jij tankt of laadt. Daarmee kan je geld besparen. Op deze pagina lees je meer over goedkoop tanken en laden.

tiemen tankt

Slim tanken is goedkoper

Met de MoveMove-pas bepaal je zelf waar je tankt en altijd voor de actuele pompprijs. Door zelf te bepalen waar je tankt kun je veel geld besparen. De actuele pompprijs ligt vaak vele malen lager dan de gemiddelde landelijke adviesprijs voor brandstof (benzine, diesel en lpg). De landelijke adviesprijs wordt door de oliemaatschappijen zelf bepaald. Andere (merkgebonden) tankpassen geven vaak korting op deze adviesprijs. Maar ondanks de korting, betaal je doorgaans meer dan de actuele pompprijs. Ook rekent MoveMove geen transactiekosten voor tanken in Nederland. Kortom: de prijs aan de pomp is de prijs op je factuur. Zo kun je met MoveMove dus altijd goedkoper tanken in vergelijking met andere tankpassen. 

Goedkoop Tanken in de Buurt

Ben je op zoek naar het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt? Met behulp van onze tanklocator in de MoveMove-app vind je eenvoudig het goedkoopste tankstation. Dat tanken langs de snelweg over het algemeen een stuk duurder is, dat wist je waarschijnlijk al. Maar met de app van MoveMove vind je dus wel dat goedkopere tankstation bij jou in de buurt. Even een stukje doorrijden kan je dus serieus euro’s schelen. 

Met behulp van onze tanklocator in de MoveMove-app vindt je eenvoudig het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt. Dat tanken langs de snelweg over het algemeen een stuk duurder is wist je waarschijnlijk al, maar met onze app vindt je dus wél dat goedkopere tankstation. Even een stukje doorrijden kan je dus serieus euro’s schelen. 

Wanneer goedkoop tanken?

Misschien iets minder bekend, maar wanneer je tankt kan ook een groot verschil maken in de prijs die je betaalt aan de pomp. Je kunt vaak goedkoper tanken aan het einde van de dag. Tussen 18:00 en 20:00 uur liggen de prijzen vaak lager dan in de ochtend. Op zon- en feestdagen en in de nacht betaal je meestal meer aan de pomp. Natuurlijk verschilt dit per aanbieder. Het loont de moeite om het prijsbeleid van je favoriete tankstation in de gaten te houden. 

Nieuwsgierig naar nog meer manieren om brandstof te besparen? Lees onze blog met handige tips

laden Ellen

Elektrisch laden: verdiep je in de laadkosten

Ondanks je met elektrisch laden al een stuk goedkoper uit bent dan met traditionele brandstoffen, loont het toch om je ook in de laadkosten te verdiepen. Elektrisch laden kent diverse soorten kosten, maar het begint al bij de laadpas die je kiest. Er zijn grofweg twee soorten laadpassen: met en zonder abonnement. Hoe goedkoper een laadpas, hoe duurder de laadkosten vaak zijn. Over het algemeen is thuisladen het goedkoopst, maar als je regelmatig een openbare laadpaal gebruikt is een vast bedrag per maand voordeliger. Vanaf 10 á 20 laadsessies per maand ben je met een laadpas met abonnement goedkoper uit.

Verschillende soorten laadkosten

Starttarief/transactiekosten: met een gratis laadpas betaal je bij een openbare laadpaal vaak een starttarief / transactiekosten, ofwel een bedrag per laadsessie. Gemiddeld betaal je €0,35 per keer, maar er zijn ook aanbieders die meer (€ 0,69) of minder (€0,06) rekenen voor elke laadsessie. Soms betaal je alleen bij de eigen laadpalen van een laadpas aanbieder geen starttarief, bij alle andere laadpalen wel.

1.    Roamingkosten/toeslag
Er zijn ook laadpas aanbieders die extra roamingkosten per kWh of een percentage van het totaalbedrag doorbelasten. De hoogte van deze kosten varieert nogal en kan oplopen tot zo’n 10% van het totaalbedrag.

2.    Vast tarief per kWh
Verschillende laadpas aanbieders berekenen niet het tarief van de laadpaal door, maar hanteren een vast kWh-tarief. Dat bedrag ligt meestal rond de €0,38 - €0,40 per kWh. Het voordeel is dat je weet waar je aan toe bent. De tarieven kunnen per laadpaal namelijk behoorlijk verschillen. Maar het betekent ook dat je bijbetaalt bij laadpalen met een goedkoper tarief. Een vast tarief is bijna nooit van toepassing bij snellaadpunten. Daar betaal je in de regel meer; reken op ongeveer €0,65 per kWh.

Laden met MoveMove: goed voor je portemonnee

Naast waar je laadt, loont het dus wel degelijk om uit te zoeken met wie je laadt. Bij MoveMove worden de kosten van de laadpaal aanbieder worden één-op-één aan je doorberekend.

Last but not least, of je nu tankt of laadt, vergeet niet de btw over je ritten terug te vragen. Dat bedrag kan flink oplopen en dat is toch geld dat je niet wilt laten liggen. Met de MoveMove-pas komen al je reiskosten overzichtelijk op één factuur te staan, zodat je makkelijk btw-aangifte kunt doen.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan!

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!