icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

€6,95 per maand
altijd opzegbaar

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

€6,95 per maand
altijd opzegbaar

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

Goedkoop tanken en laden

Ondanks de hoge brandstofprijzen zijn er wel degelijk mogelijkheden om te besparen op je brandstof- of laadkosten. Dankzij onze landelijke dekking – de MoveMove-pas wordt bijna overal geaccepteerd – bepaal jij in de eerste plaats vooral zelf waar jij tankt of laadt. Daarmee kan je geld besparen.

tiemen tankt

Slim tanken loont

Zelf bepalen waar je tankt kan je veel geld schelen, want bij MoveMove betaal je altijd de actuele pompprijs. Deze actuele pompprijs ligt vaak vele malen lager dan de gemiddelde landelijke adviesprijs voor benzine, diesel en lpg. En die landelijke adviesprijs bepalen de oliemaatschappijen zelf. Andere (merkgebonden) tankpassen geven vaak korting op deze adviesprijs, maar ondanks de korting betaal je dan toch nog altijd meer dan de actuele pompprijs. Ook rekent MoveMove geen transactiekosten voor je tankbeurt in Nederland. Kortom, de prijs aan de pomp is de prijs op je factuur.

Met behulp van onze tanklocator in de MoveMove-app vindt je eenvoudig het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt. Dat tanken langs de snelweg over het algemeen een stuk duurder is wist je waarschijnlijk al, maar met onze app vindt je dus wél dat goedkopere tankstation. Even een stukje doorrijden kan je dus serieus euro’s schelen. 

Minder bekend is dat naast waar je tankt, ook wanneer je tankt een groot verschil kan maken in de prijs die betaalt aan de pomp. Aan het eind van de dag, tussen 18.00 en 20.00 uur ongeveer, liggen de prijzen vaak lager dan in de ochtend. Op zon- en feestdagen en 's nachts betaal je meestal meer aan de pomp. Natuurlijk verschilt dit per aanbieder. Het loont de moeite het prijsbeleid van je favoriete tankstation in de gaten te houden.  

Nieuwsgierig naar nog meer manieren om brandstof te besparen? Lees onze blog met handige tips.

laden Ellen

Elektrisch laden: verdiep je in de kosten

Ook al ben je met elektrisch laden al een stuk goedkoper uit dan met traditionele brandstoffen, loont het toch om je ook in deze prijzen te verdiepen. Elektrisch laden kent verschillende soorten kosten maar het begint al bij de laadpas die je kiest. Er zijn grofweg twee soorten laadpassen: met en zonder abonnement. Jij weet natuurlijk ook wel dat gratis niet bestaat, want een aanbieder zal toch ergens aan willen verdienen. De laadkosten dus. Over het algemeen is thuisladen het goedkoopst, maar als je regelmatig een openbare laadpaal gebruikt is een vast bedrag per maand voordeliger: vanaf 10 à 20 laadsessies per maand ben je met een laadpas met abonnement beter af.

Verschillende soorten laadkosten

Starttarief/transactiekosten: met een gratis laadpas betaal je bij een openbare laadpaal vaak een starttarief / transactiekosten, ofwel een bedrag per laadsessie. Gemiddeld betaal je €0,35 per keer, maar er zijn ook aanbieders die meer (€ 0,69) of minder (€0,06) rekenen voor elke laadsessie. Soms betaal je alleen bij de eigen laadpalen van een laadpasaanbieder geen starttarief, bij alle andere laadpalen wel.

Roamingkosten/toeslag: er zijn ook laadpasaanbieders die extra roamingkosten per kWh of een percentage van het totaalbedrag doorbelasten. De hoogte van deze kosten varieert nogal en kan oplopen tot zo’n 10% van het totaalbedrag.

Vast tarief: verschillende laadpasaanbieders berekenen niet het tarief van de laadpaal door, maar hanteren een vast kWh-tarief. Dat bedrag ligt meestal rond de €0,38 - €0,40 per kWh. Het voordeel is dat je weet waar je aan toe bent. De tarieven kunnen per laadpaal namelijk behoorlijk verschillen. Maar het betekent ook dat je bijbetaalt bij laadpalen met een goedkoper tarief. Een vast tarief is bijna nooit van toepassing bij snellaadpunten. Daar betaal je in de regel meer; reken op ongeveer €0,65 per kWh.

Naast waar je laadt, loont het dus wel degelijk om uit te zoeken met wie je laadt. Bij MoveMove betaalt je, los van je abonnement, zelfs helemaal niets extra’s. De kosten van de laadpaalaanbieder worden één-op-één aan je doorberekend.

Last but not least, of je nu tankt of laadt, vergeet niet de btw over je ritten terug te vragen. Dat bedrag kan flink oplopen en dat is toch geld dat je niet wilt laten liggen. Met de MoveMove-pas komen al je reiskosten overzichtelijk op één factuur te staan, zodat je makkelijk btw-aangifte kunt doen. 

Ready to MoveMove?
Let's go!

Voor 6.95 per maand ben je er

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!