icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
3 minuten

Tankpassen vergelijken: waar moet je op letten?

Bij MoveMove verwelkomen we natuurlijk graag nieuwe klanten. Maar we willen wel zeker weten dat onze tankpas bij je past. Tankpassen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Waar moet je op letten als je er een wilt aanschaffen? 5 tips.

Tankpas

Tip 1 Zet de kosten op een rij

Tankpasaanbieders hanteren verschillende manieren om kosten door te berekenen. Wees je hiervan bewust en bepaal voor jezelf wat voor jou voordelig is.

  • Abonnementskosten
  • Extra kosten voor aanvullende diensten, zoals tanken in het buitenland
  • Je betaalt soms een extra bedrag per transactie
  • Je betaalt niet het tarief aan de pomp, maar (een korting op) de landelijke adviesprijs van de oliemaatschappij. Die advies- of lijstprijs ligt altijd hoger.

Bij MoveMove betaal je €6,95 exclusief btw per maand. Voor dat bedrag kun je gratis gebruikmaken van al onze diensten. Je betaalt gewoon de prijs aan de pomp en we berekenen ook geen transactiekosten door.

Let op: het netwerk van buitenlandse tankstations wordt beheerd door DKV Euro Service, die wel een toeslag berekent per tankbeurt. Bekijk hier de lijstprijzen.

Tip 2 Check waar je de pas allemaal voor kunt gebruiken

Je hebt tankpassen waarmee je alleen je brandstof kunt afrekenen bij bepaalde tankstations, maar er zijn ook passen waarmee je veel meer kunt betalen, zoals:

+ Tanken in heel Nederland
+ Tanken in Europa
+ Elektrisch laden in Nederland
+ Elektrisch laden in het buitenland
+ Wasstraat

+ Autovloeistoffen
+ Straatparkeren
+ Inchecken bij het openbaar vervoer
+ Tolwegen en vignetten

+ Gebruik van taxi’s
- Autoreparaties
- Laadpaal aan huis
- Gebruik van deelauto’s

MoveMove biedt al deze diensten aan, met uitzondering van de laatste drie: autoreparaties, het installeren van een thuislaadpaal en het gebruik van deelauto’s vallen niet binnen het aanbod. Tanken kan via het DKV-netwerk in 38 landen, elektrisch laden in zes landen.

Tip 3: Lees de voorwaarden

Bij elke tankpas horen andere voorwaarden, die onderling flink kunnen verschillen. Kijk hier dus goed naar. Ga bijvoorbeeld na wat de contractduur is, wat de opzegvoorwaarden zijn, wat je bestedingslimiet is en of je borg moet betalen.
 

Bij MoveMove zit je niet vast aan een contract: je kunt iedere maand je tankpas opzeggen. Omdat MoveMove al je reiskosten voorschiet, geldt er een standaard bestedingslimiet van €1000,- bij een maandfactuur en €400,- bij een weekfactuur. Je betaalt als nieuwe klant in de regel geen borg, tenzij je bedrijf een lage kredietscore heeft.

Tip 4 Bekijk de facturatiemogelijkheden

Het grote voordeel van een tankpas is dat je al je reiskosten op één factuur krijgt. Zo profiteer je als ondernemer van maximale btw-teruggave. Maar ook de facturatie verschilt per aanbieder. Check dus van tevoren of je wekelijks of maandelijks een factuur krijgt, of de facturen zijn te koppelen aan je boekhoudsysteem. Ook handig: een tankpas die je kunt koppelen aan een voertuigvolgsysteem, zodat je automatisch de daadwerkelijke kosten per rit kunt monitoren.


Bij MoveMove kun je kiezen voor een weekfactuur of maandfactuur. Je facturen kun je uploaden naar bekende boekhoudsystemen als Exact Online, SAP en Twinfield en zijn te koppelen aan voertuigvolgsystemen zoals TrackJack, Verizon of Cartracker.

Tip 5 Ga na welke service je krijgt

Een tankpas neem je omdat je geen gedoe wilt. Goede service is dan belangrijk. Hoort er bijvoorbeeld een app bij de tankpas, waarmee je facturen kunt inzien, parkeerkosten betaalt of tankstations opzoekt? Is er sprake van een beheerplatform waar je diensten (bijvoorbeeld premium brandstof tanken) voor medewerkers uit- of aan kunt zetten? Wat zijn de openingstijden van de helpdesk? Lees voor je een tankpas gaat aanvragen de ervaringen van anderen, via Google Reviews bijvoorbeeld.

MoveMove biedt een servicedesk die op maandag van 08:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar is. Mails naar klantenservice@movemove.com worden binnen twee werkdagen beantwoord. In de MoveMove-app vind je onder meer tankstations (inclusief realtime brandstofprijzen), wasstraten en parkeergarages, kun je al je gemaakte transacties inzien en een parkeersessie starten.

meer van: tankpas

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!