icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 minuten

Tanken wordt duurder: wat betekent dit voor zakelijke rijders?

Vanaf 1 juli 2023 wordt tanken weer een stuk duurder in Nederland. Het kabinet heeft besloten om de tijdelijke korting op brandstofaccijnzen niet langer te verlengen. Deze verandering heeft gevolgen voor onder andere zakelijke rijders, die afhankelijk zijn van brandstof om hun dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren. In deze blog vertellen we meer over wat deze prijsstijging inhoudt en hoe de MoveMove tankpas kan helpen om de kosten in de hand te houden.

TANKEN MOVEMOVE

Tijdelijke accijnskorting

In maart 2022 nam het kabinet een besluit om de hoge energieprijzen te compenseren door middel van een tijdelijke accijnskorting voor de burgers. Deze maatregel werd per 1 januari 2023 nog eens verlengd met een half jaar. Het lijkt erop dat het kabinet deze accijnskorting niet langer in stand zal houden, waardoor de accijnskorting vanaf juli wordt afgebouwd.

Per liter benzine wordt de accijns met 8,65 cent afgebouwd, voor diesel is dit 5,55 cent en voor LPG 2 cent. Dat is precies de helft van de kortingen die momenteel nog gelden. Als gevolg van het afbouwen van de accijnskorting zullen de prijzen voor benzine, diesel en LPG respectievelijk met 8,65 cent, 5,55 cent en 2 cent stijgen vanaf 1 juli 2023. Een volle tank met 40 liter (*8,65 cent) benzine zal ongeveer €3,46 meer gaan kosten.

Brandstofprijzen verder omhoog in 2024

Ondanks dat de benzine, diesel en LPG dus per 1 juli 2023 duurder worden, is de prijs nog niet op het oude niveau. Per 1 januari 2024 zal de accijnskorting verder worden afgebouwd. In vergelijking met nu zal tegen die tijd de brandstof ongeveer 22,5 cent per liter duurder worden. Dan is de brandstofaccijns weer op het oude niveau van voor 1 april 2022. Maar voor nu duurt dat nog even.

Zuinig rijden bespaart weer bij de pomp

Met in het achterhoofd dat de prijzen straks weer omhoog gaan, loont het natuurlijk om zo min mogelijk brandstof te verbruiken. Dit doe je door zo zuinig mogelijk te rijden, want dat scheelt weer een ritje langs de pomp. Wij hebben hier 8 tips om brandstof te besparen voor jou op een rijtje gezet.

Hou de kosten in de hand met de MoveMove tankpas

Nu tanken wéér duurder wordt kan het interessant zijn om als zakelijke rijder gebruik te maken van een tankpas. De MoveMove tankpas biedt verschillende voordelen die kunnen helpen om de kosten in de hand te houden:

1. Een overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten
2. Tanken bij een groot aantal tankstations in Nederland en in de EU
3. Het is ook mogelijk om parkeer- en OV kosten te betalen met de MoveMove tankpas

De MoveMove tankpas biedt diverse mobiliteitsopties, waarmee je niet alleen je tankkosten in de hand kunt houden. Ook hou je andere gemaakte kosten gemakkelijk bij.

meer van: tanken

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!