icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
zo werkt 't

Tanken buitenland

Wil jij de MoveMove-tankpas ook in het buitenland gebruiken? Geen probleem! Betaal eenvoudig al je tankbeurten bij meer dan 55.000 DKV-tankstations in heel Europa. 

Tanken met Movemove in het buitenland

Hoe werkt tanken in het buitenland?
Tanken met de MoveMove-tankpas is ook in het buitenland heel eenvoudig. Wanneer je beschikt over twee zwarte metaalstrippen op de achterkant van je pas kun je tanken in het buitenland. Om je tankbeurten in het buitenland te betalen gebruik je de strip met het DKV-logo. Let op: bij gebruik van de DKV-strip betaal je een extra toeslag voor de verwerking van de tanktransactie. Deze toeslag verschilt per land. Lees meer informatie over de toeslagen voor de DKV-tankstations.

Hoe kan ik gebruikmaken van tanken in het buitenland?
Dit kun je aangeven als je de tankpas aanvraagt. Kies voor de optie 'Tanken in het buitenland' en wij zorgen voor de rest. Heb je al een nationale MoveMove-tankpas en wil je ‘m ook gebruiken over de grens? Geef het door via de selfservice portal Mobility Manager aan de hand van deze stappen. Goed om te weten: je ontvangt dan een nieuwe tankpas.

Bij welke tankstations kan ik in het buitenland tanken?
Om de MoveMove-tankpas in het buitenland te kunnen gebruiken moeten de tankstations aangesloten zijn aan het DKV-netwerk. Dat zijn in totaal meer dan 55.000 tankstations. Deze tankstations zijn te herkennen aan het logo van DKV. Het DKV-logo zie je vaak terug op de borden langs de weg of op de prijsborden van het tankstation. Het zijn tankstations van de bekende merken zoals Shell, Total, Esso, BP en Texaco. Ook lokale tankstations zijn aangesloten. Om er 100% zeker van te zijn kun je ook alle locaties bekijken via de tanklocator van DKV

Wat kan ik in het buitenland nog meer betalen met mijn MoveMove-tankpas?
Met je MoveMove-tankpas is het ook mogelijk om tolwegen, bruggen en tunnels te betalen. Op veel locaties in o.a. België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje reken je af met de DKV-magneetstrip op je tankpas. Bekijk hier het complete overzicht van tolwegen, bruggen en tunnels waar je met onze tankpas terecht kunt.

Wat kan ik in het buitenland niet betalen met mijn MoveMove-tankpas?
Binnen Nederland kan je met je MoveMove-tankpas de kosten voor wasstraat, autovloeistoffen, parkeergarage, straatparkeren en openbaar vervoer betalen. Helaas is het niet mogelijk om deze diensten in het buitenland af te rekenen. Wil je deze kosten toch op één gezamenlijke factuur ontvangen? Declareer dan alle extra reiskosten gemakkelijk via de MoveMove-app. Overleg dit wel eerst even met de wagenparkbeheerder als je een medewerker bent.

Hoe kan ik BTW terugvragen over mijn tanktransacties in het buitenland?
Vaak is het mogelijk om de BTW terug te vragen over je tanktransacties die gemaakt zijn in het buitenland. Bewaar hiervoor de tankbonnen met de vermelding van het buitenlandse BTW nummer. De teruggave van BTW is voor alle Europese landen mogelijk via de Nederlandse belastingdienst. Let op: per EU land moet je per kalenderjaar voor meer dan €50,- btw terugvragen. Zit je onder het drempelbedrag? Dan wordt het verzoek niet in behandeling genomen. 

Tanken voor privé en zakelijk gebruik
Gebruik jij je auto privé én zakelijk? Dan kan het natuurlijk voorkomen dat je met één tank zowel privé als zakelijk reist. Herkenbaar? Lees dan de blog over hoe je hier het beste mee kunt omgaan. 

Voordelen op een rij

  • Tanken bij álle DKV tankstations in Europa
  • Ontvang maximale btw-teruggave
  • Eén overzichtelijke factuur met al je reiskosten
  • Ook voor tolwegen, bruggen en tunnels
Tanken in het buitenland met je MoveMove-tankpas