icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Zakelijke bankrekening

Om gebruik te kunnen maken van de MoveMove-pas vragen wij aan onze klanten om een zakelijke rekening. 

 

 

Wat houdt een zakelijke rekening in?
Een zakelijke rekening is een rekening voor ondernemers. Je betaalt een jaarlijks bedrag en meestal ook per transactie. Toch biedt een zakelijke rekening een beter financieel overzicht door je zakelijke transacties apart te houden van je privé transacties.

Is een zakelijke rekening verplicht voor ondernemers?
Er is geen wettelijke verplichting en de Belastingdienst verplicht ook niet om een zakelijke rekening te openen. Toch geven veel banken in hun voorwaarden aan dat een privé rekening niet gebruikt mag worden als zakelijke rekening. Bovendien kan de Belastingdienst vragen om jouw administratie in te zien. Als jij gebruikt maakt van een privé rekening betekent dit dat de Belastingdienst ook direct inzicht heeft in jouw privé transacties. Niet erg prettig.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening?
Bij het gebruik van een zakelijke rekening heb je een duidelijk overzicht van de inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf. Op deze manier heeft de boekhouder ook minder werk aan jouw administratie. Bovendien oogt het een stuk professioneler om een zakelijke rekening te hebben, aangezien de naam van jouw bedrijf op het afschrift van de betaler komt te staan. Tot slot bieden banken ook handige tools aan voor ondernemers zoals bijvoorbeeld een automatische koppeling met een boekhoudpakket.

Wat kost een zakelijke rekening?
De kosten van een zakelijke rekening verschillen per bank. Vaak betaal je tussen de €3-, en €10-, per maand. Deze kosten vallen ook onder zakelijke kosten en zijn daardoor aftrekbaar. Toch is het openen van een zakelijke rekening voordeliger. De extra tijd die de boekhouder kwijt is aan het sorteren van je privé- en zakelijke kosten op een privé rekening is onder aan de streep veel duurder. Vanuit MoveMove adviseren we onze klanten om een rekening te openen bij KNAB. Bekijk het aantrekkelijke aanbod van KNAB.
 
Heb je nog vragen aan de hand van jouw situatie?
Stuur dan een email naar klantenservice@movemove.com.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan!

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!