Twitter Facebook icon-faq Instagram Sluiten Whatsapp LinkedIn

Wat kost elektrisch laden bij MoveMove

MoveMove is een transactie- en facturatieverwerker en heeft geen invloed op het tarief (prijs) uit de laadpaal. Hieronder een uitleg hoe tarieven tot stand komen.

CPO/MSP  

Een CPO (Charge Point Operator) is de eigenaar/aanbieder van een laadpaal.

Een MSP (Mobility Service Provider) is de aanbieder van de laadpas.   

Voorbeelden van MSP's: 

  • NL-MTC/NL-MTE = MultiTankcard 
  • NL-TNM = Shell Recharge 
  • NL-ENE = Eneco 
  • NL-VAT/NL-NUO = Vattenfall 

Publieke laadtarieven  

Het tarief (prijs) uit de laadpaal wordt bepaald door meerdere factoren.

1. Het tarief uit de laadpaal is opgebouwd uit: 

  • Starttarief: een vast bedrag voor elke laadsessie. 
  • Energietarief: een bepaald bedrag per verbruikte kWh (ingesteld door CPO) 
  • Tijdstarief: een bepaald bedrag voor de duur van de laadsessie (Park & Charge) 

2. Naast het tarief uit de laadpaal kunnen door onderliggende prijsafspraken tussen CPO en MSP ook roamingkosten (opslag) aan het kWh-tarief worden toegevoegd. Dit betekent dat er MSP’s zijn die een hoger bedrag dan het tarief uit de laadpaal aanleveren. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de klant. MoveMove heeft geen invloed op deze prijs. 

3. MSP MultiTankcard (aanbieder NL-MTc/NL-MTE laadpas) heeft met alle CPO’s contractueel afgesproken geen roamingkosten (opslag) toe te voegen. Dit betekent dat MoveMove het aangeleverde tarief van de CPO 1-op-1 overneemt. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de klant.  

Actuele tarieven inzien: 

  • NL-MTC-> MoveMove-app: Android of IOS 
  • NL-MTE -> EU Laadpas-app: Android of IOS 
  • NL-TNM -> raadpleeg de Shell Recharge-app
  • NL-ENE -> bezoek de website van Eneco E-Mobility  
  • NL-VAT ->  raadpleeg de Vattenfall app

Thuislaadtarieven 

1. Een berijder heeft een thuislaadpaal van een CPO (aanbieder/eigenaar van een laadpaal).  

2. Indien de berijder stroomkosten vergoedt wil krijgen dan is er een verreken- en hostingabonnement nodig. Dit kan afgesloten worden bij de CPO van de thuislaadpaal.  

3. De thuislaadpaalaanbieder (CPO) heeft een BackOffice systeem waar de berijder het door hem/haar gewenste uit te keren bedrag per kWh in kan stellen. De berijder ontvangt per week of per maand een creditfactuur van de CPO.  

4. Als de laadpaal niet als thuislaadpaal staat geconfigureerd dan wordt er een kWh-tarief gegenereerd alsof het een publieke laadsessie zou zijn. Het door de berijder ingestelde tarief komt dan niet overeen met het tarief dat de CPO aan de MSP zal belasten.

5. Als de laadpaal als thuislaadpaal staat geconfigureerd dan belast de CPO het door de berijder ingestelde tarief aan de MSP.    

  • MSP MoveMove (NL-MTC/NL-MTE) neemt het aangeleverde tarief van de CPO 1-op-1 over. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de klant.  
  • MSP’s Shell ReCharge (NL-TNM), Eneco (NL-ENE), Vattenvall (NL-VAT/NL-NUO) kunnen onderliggende prijsafspraken gemaakt hebben met de CPO van de thuislaadpaal en roamingkosten (opslag) toevoegen. Dit betekent dat de MSP’s een hoger bedrag dan het door de berijder ingestelde tarief aanleveren. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de klant. MoveMove heeft geen invloed op deze prijs. 
  • Indien de berijder vragen heeft over het hoger gefactureerde bedrag dient de berijder de voorwaarden te raadplegen van de MSP (aanbieder van de laadpas) of contact op te nemen met de CPO (aanbieder van de thuislaadpaal).

Meer achtergrondinfo via https://www.mobilityenergy.com/nl/brandstof/2022/02/02/prijs-van-openbare-laadpaal-vaak-ondoorgrondelijk/ 

Let op: Sommige snelladers zoals Tesla, BP Pulse, Total en Ionity zijn niet beschikbaar voor het NL-MTC laadsleutel. Heb jij een laadsleutel voor laden in Europa (NL-MTE) dan zijn PowerD en Tesla niet beschikbaar.

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Alle vragen

Contactmogelijkheden

Bel mij terug

We nemen zo snel mogelijk contact op

Laat je gegevens achter