icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
zo werkt 't

Eenvoudig tanken in het buitenland met MoveMove

Ga je regelmatig naar het buitenland? Dan heb je vaak genoeg aan je hoofd. Over de grens gelden andere verkeersregels, rijd je in een onbekende omgeving én weet je niet waar alle tankstations zich bevinden. MoveMove heeft alle tips waar je echt wat aan hebt op een rij gezet, zodat jij achter het stuur en aan de pomp het hoofd koel houdt.  

Tanken met Movemove in het buitenland

Tanken buitenland: hoe werkt het?

Ben jij een nieuwe MoveMove klant? Dan is de optie tanken in het buitenland zo geregeld. Bij de aanvraag van een tankpas vink je de optie 'Tanken in het buitenland' aan. Wij zorgen dat je snel toegang hebt tot de dienst zakelijk tanken buitenland. Voor een internationale tankpas betaal je €1,- extra per maand. 

Maar ook als je al een tankpas hebt, kun je deze optie gebruiken. Geef jouw wens door aan de selfservice portal Mobility Manager, doorloop deze stappen en we handelen de aanvraag snel voor je af. Stuur je verzoek wel ruim van tevoren in: je ontvangt namelijk een nieuwe pas. Voor ontvangst van de pas moet je dus een paar dagen rekenen. Zodra je de nieuwe internationale tankpas hebt ontvangt en één keer hebt gebruikt, dan vervalt automatisch je oude tankpas. Zo blijf je altijd verzekerd van een werkende tankpas en betaal je geen dubbele abonnementskosten. 

Tanken in het buitenland met het DKV-logo

Heeft jouw MoveMove-pas twee zwarte metaalstrippen op de achterkant? Dan kun je van start met tanken in het buitenland. Let erop dat je de strip met het DKV-logo gebruikt. Goed om te weten: gebruik je de DKV-strip, dan betaal je een extra verwerkingstoeslag per gemaakte transactie. Per land verschilt de hoogte van deze toeslag. Hier vind je meer informatie over de hoogte van de toeslagen.  
 

Tanken in het buitenland met je MoveMove-tankpas

Bij welke tankstations kan ik in het buitenland terecht?

Meer dan 55.000 tankstations in het buitenland zijn aangesloten bij het DKV-netwerk. Met de MoveMove-laadpas kun je bij een van deze aanbieders terecht voor tanken in het buitenland. Vaak zijn dit tankstations van bekende merken zoals Shell, Total, Esso, BP en Texaco, maar ook lokale tankstations zijn hierbij aangesloten. Je herkent de tankstations gemakkelijk aan het DKV-logo.  

Bekijk alle locaties op de tanklocator van DKV in één makkelijk overzicht. Zo zie je snel welke aangesloten tankstations er op jouw route liggen. Ook herken je deze tankstations aan het DKV-logo op de borden langs de weg of op prijsborden van de betreffende tankstations.  
 

Hoe zit het met het betalen van tol?

Met de MoveMove-tankpas kun je ook betalen bij tolwegen, bruggen en tunnels. Handig! Op veel locaties in Europa zoals België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje reken je af met de DKV-magneetstrip. Het complete overzicht vind je hier.  
 

Tanken in het buitenland en andere diensten

MoveMove maakt autorijden makkelijker. Zo regel je bijvoorbeeld met één pas de betaling van de wasstraat, autovloeistoffen, parkeergarages én het openbaar vervoer.  

Let wel even op: helaas vervallen bovenstaande opties in het buitenland. Wél is het mogelijk om deze gemaakte kosten op één factuur te ontvangen. Via de MoveMove-app declareer je gemakkelijk de extra reiskosten die je in het buitenland hebt gemaakt. 
 

Btw terugvragen over tank-transacties in het buitenland

Als je alle tankbonnen met vermelding van het buitenlandse btw-nummer bewaart, kun je de btw over de tank-transacties terugkrijgen. Dit geldt voor de bonnen uit alle Europese landen. 

Houd wel rekening met het volgende: per EU-land dien je per kalenderjaar voor meer dan €50,- btw terug te vragen. Verzoeken onder het drempelbedrag worden namelijk niet in behandeling genomen. 

Privé en zakelijk gebruik

Gebruik je jouw auto zowel privé als zakelijk? Dan kan de rompslomp van de btw-aangifte soms zorgen voor lichte paniek. Geldt dat ook voor jou? Lees dan onze blog met handige tips. Maak vanaf nu korte metten met de papierafwikkeling als je met één tank zowel privé als zakelijk rijdt.  
 

Voordelen op een rij

 • Tanken bij álle DKV tankstations in Europa
 • Ontvang maximale btw-teruggave bij tanken buitenland
 • Eén overzichtelijke factuur met al je reiskosten
 • Ook voor tolwegen, bruggen en tunnels

Veelgestelde vragen over tanken in Europa

Werkt mijn pas ook in het buitenland?

De MoveMove tankpas is te gebruiken in het buitenland (EU) als je beschikt over twee zwarte metaalstrippen op de achterkant van jouw tankpas. De strip met het DKV-logo gebruik je voor internationaal tanken. Om in het buitenland te kunnen tanken moeten de tankstations wel aangesloten zijn bij het DKV-netwerk. Dat zijn er in totaal al meer dan 55.000. Bekijk hier informatie over de toeslagen voor DKV stations. In de Benelux worden doorgaans de officiële lijstprijzen berekend en in de andere EU landen betaal je meestal de goedkopere pompprijs. De tarieven zijn altijd inclusief de btw van het betreffende land.

Let op onderstaande informatie! Niet elke betaalautomaat op de pomp heeft een magneetstrip-lezer.  Als deze er niet is dan handel je als volgt:  

Ga met je DKV-pas in dit geval eerst naar de kassa om te betalen om vervolgens te kunnen tanken. (hiermee voorkomt het tankstation doorrijders). Bij elk station is een shop aanwezig waar binnen bij de kassa eerst betaald kan worden, waarna de pomp wordt vrij gegeven.

Heeft je MoveMove-pas geen DKV-strip, maar wil je er wel gebruik van maken? Vraag dan een nieuwe pas aan via Mobility Manager. Lees hier meer informatie over tanken in het buitenland.

Waarom is tanken in het buitenland duurder?

Dat komt omdat je bij internationaal tanken een extra toeslag betaalt voor de verwerking van deze transactie. Deze toeslag verschilt per land. Ook is het goed om te weten dat in de Benelux meestal de officiële lijstprijzen berekend worden. Lijstprijzen liggen doorgaans hoger dan de pompprijzen. In de rest van Europa gelden vaak wel de goedkopere pompprijzen. In sommige gevallen betaal je bij enkele pomphouders buiten de Benelux een hogere lijstprijs. De tarieven zijn altijd inclusief de btw van het betreffende land. Check hier hoe je deze belasting kan terugvorderen bij de belastingaangifte. 

Welke tolwegen, bruggen en tunnels kan ik gebruiken met mijn internationale MoveMove-pas?

Heb je de optie 'Tanken in het buitenland' op je MoveMove-pas staan? Dan kan je op veel locaties in o.a. België, Luxemburg, Duitsland en Spanje tol regelen met je pas. Heb jij alleen een nationale MoveMove-tankpas en wil je ook buitenland gebruik? Kijk dan op de Tanken buitenland pagina hoe je hem kunt aanvragen. 

Je internationale pas werkt bij de onderstaande tolwegen, bruggen en tunnels:

Tolwegen:

 • In heel Spanje
 • In heel Frankrijk
  • Vanaf 1 maart 2023 is het helaas niet meer mogelijk om met onze internationale tankpas het gebruik van tolwegen in Frankrijk af te rekenen. Onze partner DKV heeft besloten om deze dienst te beëindigen.

 • Oostenrijk (tolvignetten)*
 • Brenner Autobahn (Oostenrijk-Italië)
 • Arlberg (Oostenrijk)
 • Felberntauern (Oostenrijk)
 • Tauern Autobahn (Oostenrijk)
 • Zwitserland (tolvignetten)*
 • In heel Portugal
 • Polen (A2)
 • Tsjechië (tolvignetten)*
 • Hongarije (M1, M3, M5, M7)
 • Slovenië

Bruggen:

 • Storebaeltbrug (Denemarken)
 • Öresundbrug (Denemarken-Zweden)
 • Pont de Tancarville (Frankrijk)
 • Pont de Normandie (Frankrijk)
 • Viaduc de Millau (Frankrijk)
 • Ponte 25 de Abril (Portugal)
 • Ponte Vasco de Gama (Portugal)

Tunnels:

 • Liefkenshoektunnel (België)
 • Westerschelde tunnel (Nederland)
 • Mont Blanc tunnel (Frankrijk-Italië)
 • Arlberg tunnel (Oostenrijk)
 • Frejus tunnel (Frankrijk-Italië)
 • Grote St. Bernhard (Zwitserland-Italië)
 • Karawanken tunnel (Slovenië-Oostenrijk)

*Voor de snelwegen moet je als automobilist een vignet hebben. De vignet wordt geboekt onder de noemer Tol en is af te rekenen met je internationale MoveMove-tankpas.

Ready to MoveMove?
Let's go!

Voor 6.95 per maand ben je er

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!