icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
3 minuten

Tankpas van een merk of van MoveMove? De verschillen

Denk je erover een merkgebonden tankpas van bijvoorbeeld Shell, BP of Texaco aan te schaffen? Bijvoorbeeld vanwege de brandstofkorting? Dan is het goed om te weten dat je met de landelijk geaccepteerde tankpas van MoveMove nog veel meer kunt besparen op je brandstofkosten. En dat is niet het enige voordeel. Lees de blog of bekijk de video hieronder.

De verschillen in het kort

Tankpas van een brandstofmerk

 • Je krijgt geen korting op de pompprijs, maar korting op de veel hogere landelijke adviesprijs
 • Vaak is het onduidelijk hoe duur je tankbeurt is
 • Je betaalt vaak abonnementskosten én transactiekosten
 • Je kunt alleen tanken bij de tankstations van je pasaanbieder
 • Merkgebonden passen bieden geen of een beperkt aantal aanvullende diensten  


Universele tankpas van MoveMove

 • Je betaalt altijd de prijs die wordt vermeld op de pomp
 • Je bespaart flink op je brandstofkosten omdat je ook kunt tanken bij ruim 2.000 goedkope, onbemande tankstations
 • Je betaalt alleen abonnementskosten 
 • Je tankt overal in Nederland en hoeft dus nooit om te rijden
 • Je kunt de tankpas ook gebruiken voor allerlei extra diensten zoals elektrisch laden, parkeren en het ov

Hoe zit dat met brandstofkorting bij merkgebonden tankpassen?

Tankstations geven hun pashouders vaak een fikse korting op de brandstofprijs. Dat klinkt aantrekkelijker dan het vaak is. De korting wordt namelijk niet berekend over de pompprijs, maar over de Landelijke Adviesprijs. En die bepalen oliemaatschappijen zelf. De Landelijke Adviesprijs ligt vrijwel altijd hoger dan de pompprijs. Het is de prijs die je alleen bij de duurste locaties langs de snelweg betaalt. Bovendien is het meestal onduidelijk hoeveel korting je precies krijgt. Vaak wordt alleen melding gemaakt van een ‘maximale korting’, die ook nog eens afhankelijk is van het aantal getankte liters. 

Bij MoveMove betaal je altijd gewoon de pomprijs en weet je dus precies hoeveel je afrekent. Wel zo duidelijk toch? 

Voorbeeld: de tarieven voor E10 benzine in augustus 2020 volgens het CBS

Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA)                                          € 1,66
Gemiddelde betaalde pompprijs                                                        € 1,56
Gemiddelde betaalde pompprijs bij onbemande tankstations  € 1,52
Verschil GLA en onbemand tankstation                                                          € 0,14 / liter

Het betreft dus geen ‘maximale korting tot 14 cent’, maar is de daadwerkelijke besparing ten opzichte van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.

Hoe zit het met abonnements- en transactiekosten?

Met een merkgebonden tankpas betaal je vaak abonnementskosten én transactiekosten. De hoogte van die transactiekosten hangt af van naar welk pompstation je gaat. Je kunt in de regel alleen terecht bij de pompstations van je pasaanbieder. Soms kun je ook bij partnerketens tanken, maar dan betaal je vaak wel hogere transactiekosten - soms wel € 1 per tankbeurt.
 

Bovendien is het onvermijdelijk dat werknemers met een zo goed als lege tank toch bij andere tankstations zullen tanken. En dat betekent voor de werkgever: extra declaraties, extra rompslomp, extra kosten.

MoveMove berekent een vast bedrag van € 6,95 per maand (excl. btw), en verder géén transactiekosten of andere verborgen kosten.

Met MoveMove bespaar je euro’s per tankbeurt

Met de MoveMove-pas tank je bij ruim 4000 tankstations in Nederland en ruim 55.000 in het buitenland. Verplicht omrijden is er dus nooit meer bij. En omdat je de pas ook kunt gebruiken bij de goedkopere, onbemande stations ben je onderaan de streep een stuk goedkoper uit:

 • Tank je bij willekeurige tankstations en let je niet op de prijs? Dan bespaar je gemiddeld 10 cent per liter.
 • Wil je meer korting? Tank dan slim bij onbemande tankstations en bespaar gemiddeld 15 cent per liter.
 • Het kan nóg goedkoper, want 14 cent is slechts het gemiddelde besparingsbedrag. MoveMove heeft real-time inzicht in de pompprijzen bij alle tankstations in Nederland. Met de MoveMove-app navigeer je snel naar het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt.

Hoe besparen ook je medewerkers op brandstofkosten?

Als werkgever heb je via de Mobility Manager direct inzicht in het tankgedrag van medewerkers. Zo kun je eenvoudig de medewerker die het slimste tankt een compliment of beloning geven. Via de Mobility Manager kun je bovendien de optie om te tanken bij dure tankstations uitzetten. Lees meer besparingstips in onze blog.

De MoveMove-pas kan méér

Met de meeste merkgebonden tankpassen kun je alleen je brandstof, autovloeistoffen en de wasstraat afrekenen. Soms bieden ze een beperkt aantal aanvullende diensten, zoals elektrisch laden of tanken in het buitenland.
Met de MoveMove-pas is dat ook allemaal mogelijk, maar daarnaast reken je er ook nog je parkeerkosten mee af en check je net zo makkelijk in bij het openbaar vervoer met het nieuwe OV Reizen. Wil je meer weten of advies op maat? Ga naar
movemove.com.

meer van: tankpas

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan!

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!