icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
3 minuten

Je tankpas gebruiken in het buitenland, hoe werkt dat eigenlijk?

In het buitenland je tankpas gebruiken, werkt net iets anders dan normaal. Hoe zit dat ook alweer? En kun je er eigenlijk tolwegen of een huurauto mee betalen? De antwoorden op de meestgestelde vragen.

Je tankpas gebruiken in het buitenland, hoe werkt dat?

Kan ik in het buitenland tanken met mijn tankpas?

Of je Nederlandse tankpas in het buitenland werkt, kun je meestal zien aan de achterkant van de pas. Zie je twee magneetstrippen? Dan is je pas geschikt voor tanken in het buitenland. De extra strip voor gebruik in het buitenland herken je aan het DKV-logo. Een pas met één magneetstrip is meestal een nationale tankpas. Vraag dan bij je wagenparkbeheerder of tankpasleverancier wat jouw toegestane mogelijkheden zijn. Je kunt je tankpas natuurlijk altijd upgraden naar een internationale tankpas via de Mobility Manager. Hiervoor betaal je een toeslag van 1 euro per maand. Je krijgt dan een nieuwe pas toegestuurd met een extra magneetstrip.

Waar kan in het buitenland tanken met mijn tankpas?

Je kunt in het buitenland tanken bij alle DKV-tankstations. Daarvan zijn er ruim 55.000 in heel Europa, dus grote kans dat je er eentje onderweg tegenkomt. Alle bekende merken doen mee. Het DKV-logo staat vermeld op de (prijs)borden van het tankstation. Toch nog twijfel? In de DKV tanklocator zie je precies welke tankstations in je omgeving bij DKV zijn aangesloten.

Hoe maak ik gebruik van mijn tankpas?

Heb je een DKV-tankstation gevonden? Gebruik dan de strip met het DKV-logo. Je betaalt overigens een extra toeslag voor de verwerking van de tanktransactie. De tarieven vind je hier.

Kun je de MoveMove-pas ook gebruiken voor tolwegen- en vignetten?

Dat verschilt per pas. Met de internationale MoveMove-tankpas betaal je er tolwegen, vignetten en zelfs bruggen en tunnels mee. Gebruik ook hiervoor de DKV-magneetstrip op je tankpas om te betalen. De complete lijst van wegen, tunnels en bruggen vind je hier.

Let op: tolwegen in Frankrijk accepteren helaas geen tankpassen meer.

En een huurauto, mag ik die ook aftanken met mijn tankpas?

Huur je zakelijk een voertuig? Dan mag je een tankpas ook gebruiken voor de brandstof van een huurauto. Geef bij de betaalterminal wel aan dat het ‘vervangend vervoer’ betreft. Zo ‘vervuil’ je de kilometerstand van je eigen auto niet. Bij het privé rijden in een huurauto ligt het anders. Dan moet je werkgever van te voren aangeven of het gebruik van een zakelijke tankpas is toegestaan.

Wat kan ik in het buitenland nog meer betalen met mijn tankpas?

In Nederland ben je misschien gewend dat je je tankpas kunt gebruiken voor de wasstraat, autovloeistoffen, parkeren en het openbaar vervoer. Heel makkelijk natuurlijk, maar in het buitenland kan dat helaas niet. Je kunt de kosten wel voorschieten en apart declareren via de tankpas-app. Je hebt wel het bonnetje nodig. Je bedrijf krijgt dan alle reiskosten op één factuur. Maak hier van te voren goede afspraken over met je eventuele wagenparkbeheerder.

Zit er een limiet op de tankpas in het buitenland?

Ben je van plan om veel kilometers over de grens te maken? Houd er dan rekening mee dat je per 24 uur maximaal voor €200,- kunt tanken. Dat principe geldt niet dag-in-dag uit, want je limiet bij een weekfactuur is €400,- per 7 dagen en je limiet bij een maandfactuur is €1000,- per 30 dagen. Check hier alle informatie over onze limieten. Zijn deze limieten te krap? Dan kun je deze verhogen door extra borg te betalen of door van maandfacturatie naar weekfacturatie over te stappen. 

Kan ik als werkgever bepaalde diensten op de tankpas uitzetten?

Als werkgever wil je misschien niet dat gebruikers hun tankpas ongelimiteerd gebruiken. Daarom is het mogelijk om bepaalde diensten uit te zetten op de nationale tankpas. Tanken in het buitenland is zo’n dienst, net als het tanken van premium brandstof. Helaas is het niet mogelijk om bepaalde producten of diensten uit te zetten voor transacties in het buitenland. Je kunt natuurlijk wel een internationale tankpas omzetten naar een nationale tankpas, zodat er geen enkele transactie in het buitenland meer mogelijk is.

meer van: tankpas

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!