icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 minuten

Dit zijn de verschillende soorten elektrische auto's: duurzaam en lager in kosten

Elektrische auto's zijn populair onder zzp'ers en het mkb vanwege hun duurzame kenmerken en lagere kosten in vergelijking met traditionele benzine- en dieselauto's. Er zijn drie soorten elektrische auto's: BEV's (battery electric vehicles), FCEV's (fuel cell electric vehicles) en PHEV's (plug-in hybrid electric vehicles). Op deze pagina vertellen we je graag meer over de diverse soorten elektrische auto’s.

De verschillende soorten elektrische auto's

BEV: batterij elektrisch

BEV staat voor "battery electric vehicle", wat betekent dat het een auto is die uitsluitend wordt aangedreven door een elektrische motor die wordt voortgestuwd door een batterij. Deze auto's maken geen gebruik van een verbrandingsmotor en verbruiken dus geen fossiele brandstoffen, wat ze een milieuvriendelijk alternatief maken voor traditionele benzine- en dieselauto's. De batterij van een BEV wordt opgeladen door het aansluiten van de auto op een elektrische laadpaal of door het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen.

FCEV: waterstof elektrisch

FCEV staat voor "fuel cell electric vehicle", wat betekent dat het een auto is die wordt aangedreven door elektriciteit die wordt geproduceerd door een brandstofcel. In plaats van een batterij te gebruiken, maakt een FCEV gebruik van een brandstofcel om elektriciteit op te wekken door waterstof en zuurstof te combineren. Dit proces produceert alleen waterdamp als afvalproduct, wat het een milieuvriendelijk alternatief maakt voor traditionele benzine- en dieselauto's. Een FCEV heeft een brandstoftank waarin waterstof kan worden opgeslagen, die kan worden bijgevuld door het aansluiten van de auto op een waterstofpomp.

PHEV: plug-in hybride elektrisch

Een PHEV staat voor “plug-in hybrid electric vehicle”, wat betekent dat het een auto is dat kan rijden op elektriciteit en op een traditionele brandstof zoals benzine of diesel. PHEV's hebben zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor, waardoor ze op verschillende manieren kunnen rijden. Als de auto op elektriciteit rijdt, wordt de elektromotor aangedreven door een batterij die kan worden opgeladen met een elektrische laadpaal of door het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen. Als de batterij leeg is of als extra vermogen nodig is, kan de verbrandingsmotor worden ingeschakeld om de auto aan te drijven.

PHEV's zijn een milieuvriendelijker alternatief voor traditionele benzine- en dieselauto’s, omdat ze gedeeltelijk op elektriciteit rijden en dus minder brandstof verbruiken. Ze zijn ook een goede optie als je op zoek bent naar een auto die flexibel is en die op verschillende manieren kan rijden afhankelijk van de situatie.

Waarom als ZZP’er of MKB’er elektrisch rijden?

Elektrische auto’s zijn interessant voor zzp'ers en het mkb. Zzp'ers en het mkb kunnen profiteren van de voordelen van elektrisch rijden, zoals het milieuvriendelijke aspect en de lagere kosten in vergelijking met rijden op brandstof. Bovendien bieden elektrische auto’s verschillende voordelen wat betreft rijgedrag, zoals het gebruik van een elektromotor, die bepaalde eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor gebruik in een auto. Er zijn ook fiscale voordelen die de overstap naar elektrisch rijden aantrekkelijker maken voor zzp'ers en het mkb. Lees hier meer over de subsidies van zakelijk elektrisch rijden en thuis laadpalen.

Overal je auto laden of tanken en al je kosten op één factuur

Of je nu een BEV, FCEV of PHEV rijdt: met een MoveMove pas kun je overal laden en tanken. Dus ook bij de laadpaal bij jou voor de deur. En dat voor slechts € 6,95 per maand. Het grootste voordeel van MoveMove is dat je alle laadkosten en eventuele tankkosten op één factuur krijgt. Daarbij kun je ook eenvoudig een onderverdeling maken tussen thuislaadkosten en overige laadkosten. Wel zo makkelijk voor de boekhouding? Ben jij al overtuigd? Of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!