icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 minuten

De voordelen en nadelen van een hybride auto

Als het gaat om het kiezen van een nieuwe zakelijke auto, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Vandaag de dag zijn hybride auto’s steeds populairder, mede dankzij hun vermogen om brandstof te besparen en de uitstoot van co2 te verminderen. Maar wat zijn hybride auto’s nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen en nadelen van het rijden in een hybride auto? Je leest er alles over in deze blog.

Hybride laden

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor met als doel om het verbruik van brandstof laag te houden. Het merendeel van de hybride auto’s heeft voor de verbranding een benzinemotor, maar een dieselmotor kan ook. Een hybride auto is voorzien van een kleine accu. Deze laadt weer op dankzij de energie die vrijkomt bij het remmen. Een plug-in hybride dat ook wel plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) wordt genoemd heeft een grotere accu. De accu’s van deze modellen kun je met een stekker opladen. Lees hier meer over hoe je een hybride auto kunt opladen.

Voordelen van een hybride auto

Er zijn tal van voordelen die een hybride auto met zich meebrengt. We sommen een aantal van deze voordelen voor je op

  • Vermindert brandstofverbruik en verlaagt de uitstoot van co2 uitstoot.
  • Biedt mogelijkheid om elektrische te rijden in stedelijke gebieden, waardoor de lokale luchtverontreiniging wordt verminderd.
  • De combinatie van een verbrandingsmotor met een elektrische motor leidt tot een hoger vermogen en betere prestaties.
  • De elektrische motor van een hybride auto is stil en biedt een soepele rijervaring, vooral bij lage snelheden zoals bij filerijden.
  • Hybride auto’s behouden over het algemeen een hogere restwaarde dan een auto met verbrandingsmotor, omdat ze gewild zijn vanwege hun zuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Nadelen hybride auto's

Naast de voordelen kleven er ook nadelen aan hybride auto’s. Hieronder sommen we een aantal van deze nadelen voor je op:

  • Hybride auto's zijn over het algemeen duurder in de aanschaf dan een auto met verbrandingsmotor.
  • De prestaties en het brandstofverbruik van hybride auto's kunnen worden beïnvloed door rijstijl en omgevingsfactoren.
  • De elektrische motor in een hybride auto heeft meestal een beperkte actieradius.
  • De batterijen in hybride auto's hebben een beperkte levensduur en kunnen duur zijn om te vervangen.

Is een hybride auto de juiste keuze voor jouw bedrijf?

Voor ZZP’ers en MKB’ers kan een hybride auto interessant zijn, vanwege de lagere brandstofkosten en de mogelijke belastingvoordelen. Ook kan een hybride auto bijdragen aan een groener imago, wat kan passen bij de waarden en doelstellingen van je bedrijf. Echter, de hoge aanschafprijs en de beperkte actieradius van de elektrische motor kan een nadeel vormen voor ZZP’ers en MKB’ers die veel onderweg zijn en langere afstanden moeten afleggen. Maak daarom een zorgvuldige overweging tussen de voor- en nadelen van een hybride auto. Hou daarbij ook rekening met de financiële middelen en de mogelijke besparing op de lange termijn.

meer van: Elektrisch laden

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!