icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 minuten

5 voordelen van een voertuigvolgsysteem

Met een voertuigvolgsysteem zoals Cartracker kun je als ondernemer veel tijd én geld besparen. Je hebt bijvoorbeeld geen omkijken meer naar een rittenregistratie voor de bijtelling en tankpasfraude wordt nagenoeg onmogelijk. En zo zijn er meer voordelen. We noemen er 5.

Met een voertuigvolgsysteem kun je voertuigen makkelijk volgen.

Voordeel 1: je kunt je rittenregistratie automatisch bijhouden

Wie geen bijtelling wil betalen voor een auto van de zaak, mag maximaal 500 privékilometer per jaar rijden. De Belastingdienst kan op elk moment vragen die kilometers te verantwoorden, dus het is zaak alle ritten secuur bij te houden.
Het GPS-rittenregistratiesysteem van Cartracker neemt deze klus volledig uit handen en geeft inzicht in kilometerstanden, gereden routes en brandstofverbruik. Ideaal dus ook voor reisdeclaraties en facturering naar klanten.
En nog meer pluspunten: het systeem vergeet niets en maakt nooit een menselijke fout...

Voordeel 2: je vraagt btw makkelijk en snel terug

Voor het terugvragen van de btw op zakelijke ritten heb je een sluitende kilometerregistratie nodig, plus een overzicht van alle relevante kosten. Maak het makkelijker voor jezelf en de fiscus door Cartracker te koppelen aan je tankpas. De MoveMove-pas houdt alle uitgaven bij, zoals tankkosten, wasbeurten en onderhoudskosten. Dat scheelt heel veel losse bonnetjes en aantekeningen, en je hebt alle benodigde gegevens direct inzichtelijk voor de Belastingdienst.

Voordeel 3: je bespaart brandstofkosten

Door je voertuigvolgsysteem te koppelen aan je tankpas kun je precies zien hoe zuinig jij of je eventuele medewerkers rijden, en of er op dat vlak nog winst te behalen is. Bijvoorbeeld door eerder te schakelen of afspraken te combineren. Als werkgever zou je zuinig rijgedrag kunnen belonen. Bijvoorbeeld door een deel van de uitgespaarde brandstofkosten uit te keren, of door een prijs uit te loven voor de zuinigste collega. Een slimme manier om kosten te besparen, én een stimulans voor een beter milieu. Lees hier meer tips om je brandstofkosten te verlagen.

Voordeel 4: je voorkomt tankpasfraude

Natuurlijk wil je het liefst je medewerkers vertrouwen, maar tankpasfraude komt meer voor dan je denkt. Door Cartracker te koppelen aan MoveMove zie je precies waar, wanneer en hoeveel er is getankt. Je kun een alert instellen als de kilometerstand niet overeenkomt met het aantal getankte liters. Tanktransacties hoef je dus niet meer handmatig te controleren. En heb je een fraudeur te pakken? Dan roep je hem of haar met inzichtelijk bewijs zo op het matje.

Voordeel 5 Auto gestolen? Je voertuigvolgsysteem vindt ‘m terug 

Dit is natuurlijk worstcasescenario, maar met een voertuigvolgsysteem kun je autodieven opsporen. Mocht je auto zijn gestolen, dan hoef je alleen maar het dashboard van het systeem te openen om precies te zien waar de auto zich bevindt. Met het instellen van virtuele zones, zogeheten Geofences, krijg je een melding als het voertuig zich op een ongebruikelijke manier verplaatst. Zo blijft jouw auto ook echt van jou.

meer van: belastingaangifte

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!