icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Welk limiet zit er op mijn pas en hoe kan ik deze wijzigen?

Elk MoveMove abonnement heeft een standaard bestedingslimiet van: 

  • €200,- per week bij een weekfactuur of
  • €500,- per maand bij een maandfactuur

De passen zijn bij het bereiken van deze limiet tijdelijk niet meer te gebruiken. Zodra de factuur betaald is, dan is het gehele bestedingslimiet weer beschikbaar.

Heeft je bedrijf meerdere tankpassen en een maandfactuur?
Dan is de maandelijkse bedrijfslimiet gelijk aan het aantal tankpassen maal €500,-. Bedenk wel dat individuele tankpashouders ons standaard paslimiet van €750,- per maand - berekend over de laatste 30 dagen - niet kunnen overschrijden.

Voorbeeld berekening maandlimiet:
Als je 4 tankpassen hebt met maandfacturatie, dan heeft je bedrijf een totaal bedrijfslimiet van 4 x €500,-  = €2.000,- per maand. Pashouders hebben individueel nog wel een paslimiet van €750,- per maand. In dit voorbeeld zouden 2 pashouders de volledige paslimiet van €750,- per maand per persoon kunnen benutten. De andere 2 pashouders kunnen dan gezamenlijk van de resterende €500,- gebruikmaken.

Heeft je bedrijf meerdere tankpassen en een weekfactuur?
Dan is de wekelijkse bedrijfslimiet gelijk aan het aantal tankpassen maal €200,-. Bedenk wel dat individuele tankpashouders de standaard paslimiet van €300,- per week - berekend over de laatste 7 dagen - niet kunnen overschrijden.

Voorbeeld berekening weeklimiet:
Als je 4 tankpassen hebt met weekfacturatie, dan heeft je bedrijf een totaal bedrijfslimiet van 4 x €200,-  = €800,- per week. Pashouders hebben individueel nog wel een paslimiet van €300,- per week. In dit voorbeeld zouden 2 pashouders de volledige paslimiet van €300,- per week per persoon kunnen benutten. De andere 2 pashouders kunnen dan gezamenlijk van de resterende €200,- gebruikmaken.

Wat gebeurt er als je de limiet bereikt?
Zodra de totale bedrijfslimiet is bereikt, dan kunnen alle pashouders tijdelijk de pas niet meer gebruiken. Zodra de week- of maandfactuur is betaald, dan werken alle passen gewoon weer. 
In het geval dat een individueel paslimiet is bereikt, dan werkt alleen die specifieke pas niet meer. Dan werkt de pas weer zodra er weer bestedingsruimte vrij is gekomen gedurende de afgelopen 7 dagen (bij weekfactuur) of de afgelopen 30 dagen (bij maandfactuur). Als je bijvoorbeeld een weekfactuur hebt en 7 dagen geleden had getankt, dan komt dat bedrag morgen weer beschikbaar in de bestedingsruimte. 

Wil je een hoger limiet?
Dan kun je deze verhogen door extra borg te betalen of door van maand- naar weekfacturatie over te stappen. Stuur ons hiervoor een e-mail naar klantenservice@movemove.com. 

cs team
Bel de servicedesk

Je kunt ons morgen weer bereiken van 08:30 - 17:00 uur

Vandaag beschikbaar tot 17:00 uur

Wij zijn vandaag gesloten

023 201 62 01
Bel mij terug

We nemen zo snel mogelijk contact op

Laat je gegevens achter
Of stuur ons een e-mail

we beantwoorden je graag!

klantenservice@movemove.com