icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog

Vereenvoudig achteruit inparkeren met deze handige tips

In de drukte van de dag is straatparkeren vaak een uitdaging die we liever vermijden. Echter, met de juiste inzichten en slimme ezelsbruggetjes kan dit manoeuvre een stuk eenvoudiger worden. Ontdek in deze blog hoe je achteruit inparkeren beter onder de knie kunt krijgen. 

achteruit inparkeren

Waarom achteruit inparkeren?

Er zijn tal van redenen waarom je beter achteruit kunt inparkeren. We sommen er graag een aantal voor je op: 

 • Beter overzicht op de weg
  Achteruit inparkeren biedt een verbeterd zicht op het verkeer, waardoor je beter kunt inschatten of er voertuigen, voetgangers of andere weggebruikers naderen. Dit vergroot de algehele veiligheid tijdens het parkeren en bij het verlaten van de parkeerplaats.
 • Kleinere kans op schade
  Achteruit parkeren vermindert de kans op schade aan de voorkant van je auto, omdat je al op de parkeerplaats staat voordat je stopt. Hierdoor minimaliseer je het risico op botsingen met objecten aan de voorkant tijdens het manoeuvreren.
 • Sneller en makkelijker weg rijden
  Wanneer je achteruit hebt ingeparkeerd, ben je in een gunstigere positie om snel en gemakkelijk weg te rijden. Dit is handig bij drukke parkeerterreinen of straten en in het geval van calamiteiten. 

Stappenplan voor achteruit inparkeren

Achteruit inparkeren kan een grote uitdaging lijken. Maar met onderstaande tips en ezelsbruggetjes kun je ook eenvoudig leren inparkeren:

 1. Zoek een parkeerplaats
  Zoek een parkeerplaats die minstens 1,5 keer de lengte van jouw auto heeft. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt om in te parkeren.
 2. Controleer je spiegels en de dode hoek
  Voordat je begint met inparkeren, controleer altijd de binnenspiegel, de rechterbuitenspiegel en werp een blik over je rechterschouder. Dit minimaliseert de kans op ongelukken en vergroot je bewustzijn van de omgeving.
 3. Richting aangeven
  Een simpele basisregel die soms vergeten wordt: geef altijd richting naar rechts aan voordat je begint met inparkeren. Dit simpele signaal kan veel verwarring bij andere weggebruikers voorkomen.
 4. Stuurwiel draaien
  Bij het stuurwiel draaien geven we je graag een handig ezelsbruggetje. Het is belangrijk dat de spiegel van de auto gelijk staat aan de bovenste lijn van het tweede parkeervak, draai dan het stuur naar rechts. Zodra jouw auto in één lijn staat met het parkeervak, draai je het stuur naar links. Hiermee zorg je ervoor dat de wielen recht onder de auto komen te staan.
 5. Achteruit rijden
  Rijd vervolgens recht achteruit, waardoor de auto netjes in het vak komt te staan. Deze stap vergt wat oefening, maar met tijd zal het steeds vloeiender gaan.
 6. Aanpassingen aan de zijspiegel
  Pas de stand van de zijspiegel aan de passagierskant aan. Richt deze op het achterwiel voor een beter zicht op de buitenkant van de auto. Deze kleine aanpassing kan het inparkeren voor veel mensen aanzienlijk vereenvoudigen.  

Parkeren in een handomdraai met MoveMove

Wist je dat je met de MoveMove app je parkeersessie moeiteloos kunt starten en stoppen? Geen gedoe met parkeermeters - alles binnen handbereik. Je parkeerkosten worden keurig samengevoegd op één duidelijke factuur, naast je andere uitgaven. Ontdek het comfort van de MoveMove laadpas of tankpas en maak parkeren een fluitje van een cent.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!