icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog

Tanken in België: wat je als Nederlander moet weten

Besparen aan de pomp trekt veel Nederlanders naar België. Hoewel de lagere brandstofprijzen verleidelijk zijn, zijn er ook enkele aandachtspunten. In deze blog belichten we de voordelen én de valkuilen van tanken bij onze zuiderburen. Lees snel verder voordat je de grens overgaat.

tanken België

Belgische brandstofprijzen zijn aantrekkelijk

Het is algemeen bekend dat veel mensen uit Nederland de korte reis naar België maken om te profiteren van lagere brandstofprijzen. Ondanks de recente prijsstijgingen in België, blijft het financieel voordelig om net over de grens te tanken. Recentelijk is er een prijsverlaging doorgevoerd die het tanken in België nog aantrekkelijker maakt. Ter illustratie: een liter benzine is met 5,6 cent verlaagd naar 1,834 euro, terwijl diesel bijna 3 cent per liter goedkoper is geworden.

Dezelfde volle tank, maar dan voor (een stuk) minder

Deze prijsverlagingen hebben ongetwijfeld een impact op tankstations in de grensregio van Nederland. Het prijsverschil tussen tanken in Nederland en België is opgelopen tot circa 40 cent per liter. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal Nederlanders dat ervoor kiest om in België te tanken.

Hier komt dat verschil in prijzen aan de pomp vandaan

Het is interessant om op te merken dat de reden voor de prijsdalingen in België voornamelijk te wijten is aan schommelingen in de olieproducten en de biocomponenten van brandstof op internationale markten. Het effect van deze schommelingen op de brandstofprijzen in Nederland is echter veel minder uitgesproken.

Mag je zomaar tanken over de grens?

Het financiële voordeel van tanken in België is onmiskenbaar. Toch is er een belangrijke waarschuwing die Nederlandse automobilisten in acht moeten nemen. Door de toegenomen drukte bij Belgische tankstations, vooral die dicht bij de grens, ontstaan vaak lange wachtrijen. En hier zit het addertje onder het gras: de Belgische politie treedt streng op tegen automobilisten die in de wachtrij voor het tankstation de openbare weg blokkeren. Een dergelijke overtreding kan resulteren in een boete die oploopt tot 116 euro.

Is een stukje doorrijden naar België de moeite waard?

Dus, terwijl de verleiding groot is om te profiteren van de lagere brandstofprijzen in België, is het cruciaal om bewust te zijn van lokale verkeersregels en ervoor te zorgen dat je niet onbedoeld de openbare weg blokkeert terwijl je wacht om te tanken.

Het tanken in België biedt dus onmiskenbare financiële voordelen voor Nederlanders, maar het is belangrijk om alert te blijven en je bewust te zijn van de regels en mogelijke boetes. Zo kun je zorgeloos profiteren van de voordelen zonder onaangename verrassingen.

Tanken in België met MoveMove tankpas

Met de MoveMove tankpas tank je zonder zorgen bij talloze tankstations in België. Vooral voor Nederlandse ondernemers die dicht bij de grens opereren of regelmatig zakelijke afspraken hebben in België, biedt onze tankpas een uitstekende oplossing. Door de vaak voordeligere brandstofprijzen in België kun je aanzienlijk besparen op je zakelijke reiskosten.

Met de MoveMove tankpas heb je het gemak van alle tankkosten op één overzichtelijke factuur. Dit vereenvoudigt je zakelijke administratie. Zo kun je zonder zorgen je zakelijke activiteiten voortzetten, waarbij je ook buiten Nederland kunt tanken met dezelfde pas.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!