icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 minuten

Kleine aanrijding buiten jouw schuld? Vaak heb je recht op een extra onkostenvergoeding

Buiten jouw schuld om kun je te maken krijgen met een aanrijding. De verzekeraar van de veroorzaker vergoedt dan de reparatie van je auto en eventuele medische kosten. Bij ongeveer 80% van de ongelukken is de schade gelukkig beperkt. Maar wist je dat je vaak recht hebt op een vergoeding van andere kosten? Dit bedrag kan oplopen tot wel €1000. Een claim indienen is gratis en kan nog tot drie jaar na de aanrijding.

 

Kleine aanrijding buiten jou schuld? Vaak heb je recht op onkostenvergoeding

Check waar je recht op hebt

Om klanten hierbij te helpen, werkt MoveMove samen met Gevolgrecht Nederland. Check met een online zelftest of je kosten mag declareren, voor bijvoorbeeld emotionele schade of gemiste werktijd. Kom je in aanmerking voor een extra vergoeding? Dan regelt Gevolgrecht Nederland dit met de verzekeraar van de veroorzaker. Iedereen mag hier gebruik van maken en het is voor jou helemaal gratis.

Compensatie voor licht fysieke en gevolgschade

De extra vergoeding geldt ook voor ongevallen met lichte of zelfs helemaal geen directe schade of fysiek letsel. Stel, je staat voor het stoplicht maar wordt van achteren aangereden door een auto. Je bumper is flink beschadigd en je hebt zelf ook een klap te verduren gekregen. Het duurt een week voordat je je werkzaamheden weer volledig kunt oppakken, en je gaat een paar keer naar de fysiotherapeut vanwege lichte nekklachten. In dit geval kun je eenvoudig een extra onkostenvergoeding krijgen, bovenop de vergoeding van de autoschade.

Compensatie voor gemiste inkomsten en ongemak

Na zo’n aanrijding weten de meeste bestuurders dat de reparatiekosten op de autoverzekering zijn te verhalen. Maar wie een dagdeel of langer niet kan werken door bijvoorbeeld het regelen van de schade, loopt óók inkomsten mis. Met name zzp’ers en ondernemers hebben baat bij compensatie voor de gemiste arbeidsuren en de opgelopen stress. Maar ook werknemers en bedrijven (die hun werknemers hebben doorbetaald) hebben recht op een vergoeding.

Aarzel niet om hulp te zoeken

Bedenk dat een aanrijding niet niks is. Ervaar je stress door de aanrijding? Ben je bang om weer te gaan rijden? Dit zijn normale gevoelens waarvoor je je niet hoeft te schamen. Aarzel niet om contact op te nemen met de huisarts bij lichte pijn of klein letsel. Ook is het verstandig om meteen contact op te nemen met een rechtshulpverlener. De kosten hiervan kun je verhalen op de veroorzaker in je ingediende claim.

Zo claim je een extra vergoeding

Blijkt uit de zelftest dat je recht hebt op een vergoeding? Vul dan je gegevens in. Je krijgt binnen 4 tot 10 weken bericht over je definitieve vergoeding.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!