icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog
2 min

Hoe werkt een tankpas?

De werking van een MoveMove tankpas is eenvoudig. Met een tankpas kun je op kosten van je bedrijf tanken. Handig, omdat je aan het eind van de maand (of week) één gespecificeerde btw-factuur krijgt van al je gemaakte tankkosten. Maar hoe werkt een tankpas nou precies? Op deze pagina zetten we alle antwoorden voor je op een rij.

Wat is een tankpas?

Een tankpas is een betaalmiddel waarmee je brandstof kunt afrekenen bij een tankstation. Voor een tankpas worden meerdere benamingen gebruikt, zoals: brandstofpas, tankcard of tankkaart.

Wat is het voordeel van een tankpas?

Het belangrijkste voordeel van een tankpas is dat je een verzamelfactuur ontvangt met daarop alle administratieve gegevens van je tankkosten. ALs je btw-plichtig bent, dan kun je op die manier heel eenvoudig de btw terugvragen. Bijkomend voordeel is dat medewerkers op deze manier geen zakelijke kosten meer moeten voorschieten en apart moeten declareren. Een tankpas scheelt dus een hoop tijd en ergernis. 

hoe werkt een tankpas

Voor wie is een tankpas?

De MoveMove tankpas is vooral geschikt voor zakelijke autorijders, zoals MKB’ers en ZZP’ers, omdat het zorgt voor een helder administratief overzicht van alle gemaakte autokosten. Voor een particulier is dat niet echt een voordeel, omdat zij geen btw kunnen terugvragen.

Wat is een universele tankpas?

De universele tankpas werkt hetzelfde, ook daarmee kun je bij elk tankstation in Nederland betalen. Er zijn ook zogenaamde merkgebonden tankpassen, zoals bijvoorbeeld een Shell of Texaco tankpas. Deze werken iets anders, omdat je daarmee alleen maar kunt betalen bij tankstations van het desbetreffende merk.

Maakt een tankpas tanken goedkoper?

Met een tankpas betaal je vaak de aangegeven prijs aan de pomp. Merkgebonden tankpassen geven vaak een kleine korting op de landelijke adviesprijs, maar die ligt bijna altijd hoger dan de prijs die je aan de pomp betaalt. Het grote voordeel is dat het met een tankpas vooral makkelijker is om de btw op brandstof terug te krijgen. En dat scheelt al snel €15 per tankbeurt met de huidige btw van 21%.

En wat is dan een mobiliteitspas?

Een mobiliteitspas is een universele oplossing waarmee je meerdere zakelijke reiskosten kunt afrekenen. Denk dan aan openbaar vervoer, parkeren, de wasstraat, elektrisch opladen en taxi. De tankpas van MoveMove is ook een mobiliteitskaart, waarbij je alle reiskosten verzamelt op één factuur.

meer van: tankpas

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan!

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!