icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review
blog

Auto interieur reinigen: net zo belangrijk!

Een schone auto is niet alleen fijn voor de bestuurder en passagiers van de auto. Het is ook beter voor de gezondheid en het onderhoud van het voertuig. In deze blog vertellen we je graag meer over waarom een auto van binnen laten reinigen belangrijk is én hoe je dit het beste kunt (laten) doen.

Auto interieur reinigen

Voordelen van je auto interieur laten reinigen

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om de binnenkant van je auto regelmatig schoon te maken. Zo heeft het voordelen voor de gezondheid van je medepassagiers. Het vermindert namelijk de kans op gezondheidsproblemen, zoals allergieën en luchtweginfecties door het verwijderen van stof, huidschilfers en haren uit het interieur van de auto. Een stuk frisser dus.

Ook heeft het voordelen voor de auto zelf. Het voorkomt bijvoorbeeld blijvende schade aan het interieur, zoals mogelijke beschadigingen aan het dashboard of aan je auto bekleding. Daarnaast bespaar je hiermee op de lange termijn kosten doordat je jouw auto in goede conditie houdt.

Zelf je auto van binnen reinigen?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf het interieur van je auto te reinigen. Hier is een handig stappenplan dat je kunt opvolgen.

  1. Begin met het opruimen van alle rommel. Gooi weg wat weg moet en verwijder losse voorwerpen.
  2. Reinig het dashboard grondig. Speciale reinigers kunnen helpen om vette vingers en ander vuil te verwijderen. 
  3. Maak de autoruiten aan de binnenkant schoon. Door de luchtventilatie kunnen ze snel vies worden. Dit kan het zicht belemmeren, vooral op zonnige dagen. 
  4. Vergeet niet om de bekleding goed te reinigen. Deze krijgt vaak veel te verduren. 
  5. Klopt de automatten uit om oppervlaktevuil te verwijderen. 
  6. Stofzuig de gehele auto, inclusief de achterbak.

Door deze stappen te volgen, kun je het interieur van je auto weer fris en schoon maken. Maar als je liever het reinigen van de binnenkant van je auto wilt uitbesteden, begrijpen we dat natuurlijk ook. Wist je dat je met de MoveMove tankpas of laadpas eenvoudig gebruik kunt maken van de wasstraat?

Schakel een professional in

Naast het zelf reinigen van het interieur, kan het ook verstandig zijn om af en toe een professionele reinigingsservice in te schakelen. Zij beschikken over gespecialiseerde apparatuur en reinigingsmiddelen om zelfs de moeilijkste vlekken en geuren te verwijderen. Bovendien bespaart dit je tijd en moeite, terwijl je toch kunt genieten van een grondig gereinigde auto. Informeer eens naar de mogelijkheden bij een lokale autoreinigingsservice.

Door de wasstraat met MoveMove?

Met MoveMove zijn het bewaren van bonnetjes voor de autowasstraat en autoreinigingsservice verleden tijd. Alle kosten die je maakt met de MoveMove pas voor wasstraat of autovloeistoffen komen op één factuur terecht. Zo wordt het nog makkelijker om je interieur regelmatig te laten reinigen. 

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!