icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Alles wat je moet weten over AdBlue: een cruciale stap naar schonere ritten

Als je een modern dieselvoertuig hebt of overweegt er een aan te schaffen, heb je waarschijnlijk weleens gehoord van AdBlue. Maar wat is AdBlue precies? En waarom is het zo belangrijk voor het milieu en de prestaties van je voertuig? In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over AdBlue.

AdBlue

Wat is AdBlue?

AdBlue is een heldere, niet-giftige vloeistof die wordt gebruikt in dieselvoertuigen met Selective Catalytic Reduction (SCR) technologie om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te verminderen. Het bestaat uit gedemineraliseerd water en ureum, een stikstofverbinding afkomstig uit natuurlijke bronnen. Dit additief wordt in vrachtwagens en andere zware voertuigen gebruikt om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen door toevoeging aan de uitlaatgassen, waarbij stikstofoxiden (NOx) worden afgebroken.

Wat doet AdBlue?

AdBlue speelt een cruciale rol in het verminderen van schadelijke uitstoot in dieselvoertuigen. Wanneer je AdBlue toevoegt aan de speciale AdBlue-tank in je voertuig, wordt het tijdens het rijden geïnjecteerd in het uitlaatsysteem. Hier reageert het met de uitlaatgassen en de katalysator. Deze reactie zet stikstofoxiden om in onschadelijke stikstof en waterdamp. Door deze chemische transformatie helpt AdBlue de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Waarom is AdBlue belangrijk?

  • Milieuvriendelijkheid: door de uitstoot van stikstofoxiden te verminderen, draagt het gebruik van AdBlue bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. Het helpt bij het verminderen van luchtvervuiling en het verbeteren van de luchtkwaliteit.
  • Compliance met emissienormen: veel landen en regio's hebben strikte emissienormen voor voertuigen, met name voor dieselvoertuigen. Het gebruik van AdBlue stelt voertuigen in staat om aan deze normen te voldoen en te blijven rijden binnen wettelijke grenzen.
  • Verbeterde Brandstofefficiëntie: door de uitstoot te verminderen, kan het gebruik van AdBlue ook leiden tot een verbeterde brandstofefficiëntie en een lager brandstofverbruik, wat op zijn beurt kan resulteren in kostenbesparingen voor de eigenaar van het voertuig.

Hoe AdBlue gebruiken?

Het gebruik van AdBlue is eenvoudig. Je voegt de vloeistof toe aan het speciale AdBlue-tankje in je voertuig wanneer dat nodig is. Het systeem geeft meestal een waarschuwing wanneer het tijd is om bij te vullen. Zorg ervoor dat je alleen AdBlue van hoge kwaliteit gebruikt om optimale prestaties van je voertuig te garanderen.

Waar AdBlue tanken?

AdBlue is nu gemakkelijk verkrijgbaar bij tankstations en online retailers. Met de MoveMove tankpas kun je ook AdBlue aanschaffen. De prijs van AdBlue aan de pomp varieert tussen de 80 en 90 cent per liter.

Door AdBlue te gebruiken, lever je een bijdrage aan een schoner milieu en zorg je ervoor dat je voertuig voldoet aan de nieuwste emissienormen en efficiënt blijft presteren. Het is een kleine stap met grote voordelen voor zowel het milieu als de prestaties van je voertuig.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!