icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Hoe wijzig ik het kenteken op mijn tankpas?

Helaas is het niet mogelijk een kenteken van een bestaand pakket te wijzigen, maar kunnen wij je de volgende 2 opties bieden:

1. Wijzigen Kenmerk 1 en geen nieuwe pas
Deze wordt namelijk als extra informatie op de factuurbijlage getoond, naast het oude kenteken en hiervoor hoef je geen nieuwe pas aan te vragen, echter in het systeem wordt het kenteken niet gewijzigd en worden alle transacties verwerkt op het in het systeem geregistreerde kenteken, dus het oude kenteken.

2. Nieuwe pas (pakket) aan vragen
Heb je de pas met MoveMove pechhulp aangevraagd of maak je gebruik van de dienst Parkeren, dan dient hiervoor te allen tijde een nieuw pakket aangevraagd te worden. In deze twee situaties moet namelijk het kenteken op de pas overeen komen met het kenteken van het voertuig.
 

 

Inloggen Mobility Manager
Na aanmelding bij MoveMove is een gebruikerscode en wachtwoord via e-mail verstuurd naar de opgegeven contactpersoon. De gebruikerscode is het relatienummer voorafgaand door de letters SV, bijvoorbeeld SV1234567. Het relatienummer wordt ook altijd vermeld op de facturen. Is het wachtwoord niet meer bekend, dan kan de optie 'Wachtwoord vergeten' worden gebruikt. Er wordt binnen enkele minuten een nieuw wachtwoord verstuurd naar de contactpersoon.

1. Kies je voor wijzigen Kenmerk 1
•    Kies in het hoofdmenu de optie ‘Passen’
•    Kies in het submenu de optie ‘Mijn passen’
•    Klik vervolgens op het icoontje vooraan de regel van de pas welke je wenst te wijzigen.
•    Kies vervolgens de optie Kenmerken onder het kopje Instellen. 
•    Selecteer de gewenste ingangsdatum
•    Selecteer Kenmerk 1 

LET OP: alleen Kenmerk 1 wordt als extra informatie op de factuur vermeld. Kenmerk 2 en 3 zijn alleen inzichtelijk in Mobility Manager en worden niet vermeld op de factuur. Bij waarde voer je het nieuwe kenteken in. Deze tekst overschrijft een eventuele eerder opgegeven tekst. De wijziging wordt bevestigd zodra je op ‘opslaan’ klikt en is de volgende dag zichtbaar in het systeem.


 

2. Kies je voor een nieuwe tankpas (pakket) aanvragen
•    Kies in het hoofdmenu de optie ‘Passen'
•    Kies vervolgens in het submenu de optie ‘Aanvragen’

LET OP: Wil je naast de tankpas ook een OV-pas en/of de laadsleutel, dan moet je deze ook opnieuw aanvragen. Het tarief geldt namelijk voor 1 en hetzelfde kenteken. Een compleet pakket bestaat uit een tankpas, OV-pas + laadsleutel. Bij verschillende kentekens worden meerdere pakketten berekend, ongeacht of je een compleet pakket hebt aangevraagd of alleen 1 onderdeel/product. 

2.1 Blokkeer passen (Tanken, OV-pas en laadsleutel) op het oude kenteken
•    Kies in het hoofdmenu de optie ‘Passen’
•    Kies in het submenu de optie ‘Mijn pakketten’
•    Klik vervolgens op het icoontje vooraan de regel van het pakket welke je wilt blokkeren.
•    Er wordt nu een menuoptie getoond:
•    Kies de optie 'Pakket blokkeren'
•    Wil je de passen per direct blokkeren, dank klik je direct op 'Pakket blokkeren'
•    Selecteer je een datum in de toekomst, dan worden de passen op die dag om 22:00 uur geblokkeerd
•    Het pakket krijgt een einde datum per de laatste dag van de maand, in verband met het achteraf berekenen van de maand fee

Aangezien de maand fee achteraf wordt berekend, naar aanleiding van alle actieve pakketten in de voorgaande maand, kun je eenmalig een dubbele fee verwachten. Vergeet daarom vooral niet de te vervangen passen zo snel mogelijk te blokkeren.

De tankpas kan je vernietigen, maar omdat wij de OV-pas en laadsleutel apart dienen te retourneren aan de externe leverancier verzoeken wij je deze indien van toepassing (kosteloos) aan ons te retourneren.
 

cs team
Bel de servicedesk

Je kunt ons morgen weer bereiken van 08:30 - 17:00 uur

Vandaag beschikbaar tot 17:00 uur

Wij zijn vandaag gesloten

023 201 62 01
Bel mij terug

We nemen zo snel mogelijk contact op

Laat je gegevens achter
Of stuur ons een e-mail

we beantwoorden je graag!

klantenservice@movemove.com