icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Het groene alternatief: alles wat je moet weten over aardgas tanken

Aardgas, ook wel bekend als CNG (compressed natural gas), wordt steeds populairder als een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele brandstoffen zoals benzine en diesel. Maar hoe werkt het tanken van aardgas precies? En wat zijn de voordelen van rijden op aardgas? In deze blog duiken we dieper in op alles wat je moet weten over aardgas tanken.

Groen alternatief

Wat is aardgas?

Aardgas is een fossiele brandstof die voornamelijk bestaat uit methaan. Het wordt gewonnen uit natuurlijke gasbronnen en wordt vervolgens gecomprimeerd tot CNG voor gebruik als voertuigbrandstof. Aardgas is schoner dan benzine en diesel en produceert minder schadelijke stoffen bij verbranding.

Hoe werkt aardgas tanken?

Het tanken van aardgas werkt op een vergelijkbare manier als het tanken van andere brandstoffen. Je rijdt naar een tankstation dat aardgas aanbiedt, sluit de vulslang aan op de vulopening van je voertuig en start het tankproces. Net als bij benzine of diesel wordt de hoeveelheid aardgas die je tankt gemeten in kilogrammen of liters.

Voordelen van rijden op aardgas

Ontdek de voordelen van rijden op aardgas:

  • Milieuvriendelijkheid: aardgas stoot minder schadelijke stoffen uit dan benzine en diesel, waardoor het een milieuvriendelijke optie is voor voertuigen. Dit draagt bij aan schonere lucht en vermindert de impact op het milieu.
  • Kostenbesparing: aardgas is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel, waardoor je kunt besparen op brandstofkosten. Bovendien zijn er vaak belastingvoordelen of subsidies beschikbaar voor voertuigen die op aardgas rijden.
  • Stabiele prijs: aardgasprijzen zijn over het algemeen stabieler dan die van benzine en diesel, omdat aardgas minder onderhevig is aan schommelingen op de wereldmarkt. Dit kan helpen om de kosten van brandstofvoorziening beter te beheren.
  • Lagere onderhoudskosten: voertuigen die op aardgas rijden, hebben over het algemeen lagere onderhoudskosten dan benzine- of dieselvoertuigen. Dit komt doordat aardgas schoner verbrandt en minder schadelijke stoffen achterlaat die het voertuig kunnen aantasten.

Meer weten? Lees dan ook onze blog over ​​​​​​​rijden op CNG, de voor- en nadelen.

Beschikbaarheid van aardgas bij tankstations

Vooral in grote steden en langs snelwegen kun je aardgas tanken. Wel is het op steeds meer plekken beschikbaar. Met de MoveMove tankpas kun je ook aardgas tanken. Rijden op aardgas is gunstig voor het milieu en de portemonnee. Met meer tankstations en groeiende acceptatie van aardgas als brandstof, is het een aantrekkelijke keuze voor de milieubewuste automobilist. Overweeg de overstap naar aardgas voor een schonere en duurzamere rijervaring.

Ready to MoveMove?
Let's go!

De zakelijke tankpas die méér kan.

Vraag 'm aan! Vraag 'm aan! Vraag 'm aan!

6,95 per maand
altijd opzegbaar

Ready to MoveMove?<br />
Let's go!